e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

3η Δεκέμβρη 2010 - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: πανελλαδικό παν-αναπηρικό συλλαλητήριο

3η Δεκέμβρη 2010 - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διοργανώνει πανελλαδικό παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος Παρασκευή 3 Δεκέμβρη και ώρα 10.00 το πρωί

Όπως ήδη γνωρίζετε, η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η ημέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε οργανωμένη πολιτεία και αναπηρικό κίνημα της χώρας, συντονισμένοι, να κάνουμε πράξη τη συμμετοχή, τη διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο.

Η 3η Δεκέμβρη του 2010, δε μπορεί παρά να συμβολίσει την απόφασή μας να αγωνιστούμε ακάματα και άοκνα για την κοινωνική προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, για να μην πληρώσουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, -που δεν ευθύνονται- τις σκληρές και επώδυνες επιπτώσεις από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Έτσι λοιπόν, η Ε.Σ.Α.μεΑ στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας αποφάσισε να πραγματοποιήσει φέτος, στις 3 Δεκεμβρίου, Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη λήψη από την πολιτεία άμεσων μέτρων δημοσίων πολιτικών και θεσμικών πολιτικών παρεμβάσεων για την αναπηρία, προκειμένου να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους από την κοινωνική και οικονομική κρίση. Η φετινή 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στην αναγκαιότητα θέσπισης ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας καλείται να διαδραματίσει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’ αυτό σας καλούμε να λάβετε όλοι μέρος στο συλλαλητήριο σε μια προσπάθεια αφύπνισης της πολιτείας και της κοινωνίας.

Η μετακίνηση των μελών σας από την επαρχία θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, (μαζική μετακίνηση με πούλμαν) γι’ αυτό σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την υπάλληλο της ΕΣΑμεΑ κα Χριστίνα Σαμαρά για πρακτικές οδηγίες, έως τις 22 Οκτωβρίου 2010.

Για την Ε.Σ.Α.μεΑ θεωρείται επιβεβλημένη και αυτονόητη η παρουσία όλων σας, για να δώσουμε το στίγμα μας, ώστε η 3η Δεκέμβρη να είναι και στην πράξη αυτό που προορίζεται να είναι, δηλαδή μια μέρα συμμετοχής, προώθησης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και άσκησης κοινωνικού ελέγχου - ΕΣΑμεΑ