e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Υπάρχουν προϊόντα που η τιμή τους μειώθηκε έως και 45%!!!!!!!!!!!!!

Ντίνος Ρόβλιας στη Βουλή: Η μεταβολή τιμών (χωρίς ΦΠΑ) το τελευταίο δεκάμηνο είναι μικρότερη της μονάδας. Υπάρχουν προϊόντα που η τιμή τους μειώθηκε έως και 45%
 Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας σήμερα 8-10-2010 στη Βουλή επί της Επίκαιρης Επερώτησης της Ν.Δ. για την ακρίβεια, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι με βάση τις τιμές 335 προϊόντων του πίνακα του Παρατηρητηρίου Τιμών, από το Δεκέμβριο του 2009 έως το Σεπτέμβριο του 2010 παρατηρείται αύξηση του τιμάριθμου μικρότερη της μονάδας (0,88%).

Για τον υπολογισμό αυτό ελήφθησαν οι τιμές προ ΦΠΑ και εξαιρέθηκαν τα αλκοολούχα ποτά, που επιβαρύνθηκαν από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Όπως προκύπτει από τον επισυναπτόμενο πίνακα σύγκρισης τιμών, υπάρχουν προϊόντα που παρουσίασαν μείωση τιμής έως και 45%. Από τα συνολικά 335 προϊόντα (εξαιρούνται τα αλκοολούχα ποτά) τα 222 παρουσίασαν μείωση και τα 113 παρουσίασαν αύξηση της τιμής τους το τελευταίο 10μηνο.

Ο κ. Ρόβλιας τόνισε: Προσπαθούμε για καλύτερα αποτελέσματα και θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι η προστασία του εισοδήματος του καταναλωτή. Υποσχόμαστε ότι οι τιμές θα πέσουν. Είναι οξύμωρο να μας εγκαλούν οι πρωταγωνιστές της ακρίβειας.

Kατεβάστε εδώ τον πίνακα σύγκρισης τιμών (.xls αρχείο) - Υπ.ΠΑκΑ