e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Έρευνες για φάρμακα που ισιώνουν τα μαλλιά

Ένα δημοφιλές σκεύασμα για το ίσιωμα των μαλλιών βρίσκεται υπό εξέταση αφού οι εργαστηριακές έρευνες από υγειονομικές αρχές στο Όρεγκον εντόπισαν σημαντικές ποσότητες φορμαλδεΰδης σε σκεύασμα που χρησιμοποιείται για το ίσιωμα των μαλλιών και κατασκευάζεται από την εταιρεία Brazilian Blowout.

Οι υγειονομικές αρχές προέβησαν στην έρευνα μετά από καταγγελίες εργαζομένων σε κομμωτήρια ότι είχαν συχνά αιμορραγία από τη μύτη, αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό στα μάτια. Η παρασκευάστρια εταιρεία αμφισβητεί τα ευρήματα αυτά.
«Η φορμαλδεΰδη δεν αποτελεί συστατικό των προϊόντων μας» αναφέρει ο Devin Semler, Πρόεδρος της Brazilian Blowout, που εισάγει τα προϊόντα από τη Βραζιλία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Mr. Semler αναφέρει ότι οι έρευνες των κρατικών εργαστηρίων δεν ήταν σωστές και ότι ένα ιδιωτικό εργαστήριο στο Glendale της Καλιφόρνια, που χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την εταιρεία για να αναλύσει τα σκευάσματα, εντόπισε μόνο ίχνη φορμαλδεΰδης. 
Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Όρεγκον αναφέρει ότι ο οργανισμός υποστηρίζει τα ευρήματά του -τα οποία στηρίχθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές μεθόδους μέτρησης- καθώς επίσης ότι τώρα πραγματοποιούν αναλύσεις δειγμάτων αέρα από διάφορα κομμωτήρια που χρησιμοποιούν το προϊόν - New York Times