e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την κινητοποίηση μαθητών και καθηγητών του ΚΕΚ – ΑμεΑ Γαλατσίου και ζητεί από την Υπουργό Εργασίας να δώσει άμεση λύση τώρα!


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την κινητοποίηση μαθητών και καθηγητών του ΚΕΚ – ΑμεΑ Γαλατσίου και ζητεί από την Υπουργό Εργασίας να δώσει άμεση λύση τώρα! Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα στηρίζουν την κινητοποίηση των μαθητών και καθηγητών του ΚΕΚ – ΑμεΑ Γαλατσίου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29,Ομόνοια, απέναντι από την στοά Πεσμαζόγλου).

Τα οξυμένα προβλήματα του ΚΕΚ - ΑμεΑ Γαλατσίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και αποτελεί το μόνο εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Αττική, για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία διαχρονικά, και πολύ περισσότερα στην παρούσα οικονομική περίοδο, βιώνουν την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, έχουν φτάσει στην απόλυτη απόγνωση τους μαθητές και τους καθηγητές, που από την έναρξη της χρονιάς, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης έρχονται αντιμέτωποι με υλικοτεχνικά προβλήματα (ανεπαρκείς χώροι εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.


Το αναπηρικό κίνημα καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΚ – ΑμεΑ Γαλατσίου με επαρκή χρηματοδότησή του.


Η πολιτεία έχει υποχρέωση να φροντίσει για τη συνέχιση και αναβάθμισης της λειτουργίας του μοναδικού κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης στην Αττική και σε όλη τη Νότια Ελλάδα και τη δημιουργία επιπλέον δομών επαγγελματικής κατάρτισης για τα άτομα με αναπηρία.


Τα άτομα με αναπηρία έχουν ισότιμα δικαιώματα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση!


Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας!


Όλοι στην κινητοποίηση των μαθητών και καθηγητών του ΚΕΚ – ΑμεΑ Γαλατσίου για να κρατήσουμε όλα τα ΚΕΚ – ΑμεΑ ανοιχτά! -
ΕΣΑμεΑ