e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό

Η Super League, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και σε συνεργασία με την FARE  (Football Against Racism in Europe), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφιερώνει την 6η Αγωνιστική Ημέρα της Super League ΟΠΑΠ, στις 16 & 17/10/2010, στην ευαισθητοποίηση των φιλάθλων κατά του Ρατσισμού.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα γήπεδα της Super League, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό». Στα 8 γήπεδα θα διανεμηθεί έντυπο υλικό για την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης, ενώ παράλληλα παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων θα συνοδεύσουν τις ομάδες στην είσοδό τους στους αγωνιστικούς χώρους πριν την έναρξη των αναμετρήσεων.

Ο πρόεδρος της Super League κ. Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις. Η Super League στηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα για όλους και στέκεται για μια ακόμα χρονιά αρωγός στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της FARE, σε συνεργασία με τη UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας».

Η αντιπρόεδρος της FARE και πρόεδρος της Black European Women's Council Ελλάς κ. Υβέτ Τζάρβις τόνισε: «Στην Ελλάδα η δράση της FARE είναι πολύ σημαντική, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που διαβιούν στην χώρα μας. Η δράση βοηθά στην κατανόηση της διαφορετικότητας και στην ομαλή ενσωμάτωσή της από τους Έλληνες και μετανάστες μέσω του δημοφιλούς σπόρ – του  ποδοσφαίρου – το οποιο αλληλεπιδρά και στέλνει μηνύματα σε όλες της ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Το μήνυμα μας είναι: Όχι στον ρατσισμό κάθε μορφής!  Ναι στον Αθλητισμό!» - SUPERLEAGUE