e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ

Του  Σ. Χατζημανώλη

Με την τελετή της ορκωμοσίας του προέδρου Τζιμ Αντωνάκου και των νέων μελών του Εθνικού συμβουλίου και την έγκριση των διαφόρων ψηφισμάτων έληξαν οι εργασίες του 56ου συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας που έγινε στην Μελβούρνη.
Οι πιο σημαντικές αποφάσεις ήταν κατ΄ αρχήν η παγκόσμια κινητοποίηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και η δημιουργία ειδικού εράνου για την κάλυψη των δικαστικών αγώνων.
Η ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας θα προσφύγει στη Βρετανική δικαιοσύνη για να διεκδικήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Οι δικαστικοί αγώνες, με την πρωτοβουλία των δύο μελών της ΑΧΕΠΑ των κ.κ. Εμαννουήλ Κόμινο και του δικηγόρου Βίκτωρα Μπιζάννη θα αρχίσουν άμεσα με την επίσκεψη των στην Ελλάδα, ΗΠΑ και Μ. Βρετανία.
Ήδη το συνέδριο ενέκρινε το αρχικό συμβολικό ποσό των 15.000 δολαρίων για τα πρώτα έξοδα, τα δε μέλη της ΑΧΕΠΑ θα οργανώσουν ένα παγκόσμιο έρανο ειδικά για την περίπτωση αυτή.
Η φετινή οικονομική βοήθεια που η ΑΧΕΠΑ πρόσφερε σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς ξεπέρασε τις 200.000 δολάρια.
Το 56ο Παναυστραλιανό Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας που διεξήχθη στην Μελβούρνη 2-8 Οκτωβρίου 2010, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα για την Κύπρο:
1.-Διαβεβαιώνει το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, την πολιτική ηγεσία της Κύπρου αλλά και ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό ότι η ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους μακροχρόνιους αγώνες που διεξάγουν για πλήρη ελευθερία και δικαιοσύνη.
2.-Καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη στάση της Τουρκίας που διατηρεί για 36 και πλέον χρόνια τον στρατό κατοχής, την συνεχή αύξηση του αριθμού των εποίκων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού Λαού.
3.-Υποστηρίζει τις καλές υπηρεσίες του Γ. Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για την εξεύρεση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης, προς όφελος όλων των Κυπρίων, ώστε όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου να ζήσουν ειρηνικά σε μία ελεύθερη Κύπρο, που είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ και από την 1ην Μαΐου 2004 πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
4.-Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ θα συνεχίσουν να μετέχουν σε όλες τις επιτροπές και εκδηλώσεις για το Κυπριακό, αλλά και σαν οργανισμός θα υποστηρίζει το Κυπριακό σε όλες τις επαφές του και εκδηλώσεις.
Τέλος ενεκρίθησαν τα ψηφίσματα για το Μακεδονικό και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πατήστε εδώ για το πρωτότυπο άρθρο