e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διαγωνισμός λογοτεχνίας, φωτογραφίας και ζωγραφικής από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών

«Λόγια και χρώματα της Κωνσταντινούπολης» είναι το θέμα του διαγωνισμού λογοτεχνίας, φωτογραφίας και ζωγραφικής, για νέους έως 30 ετών, που προκήρυξε η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Το θέμα πρέπει να έχει άμεση σχέση με τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, στην ευρύτερη της έννοια. Συγκεκριμένα, το ζητούμενο από τους συμμετέχοντες είναι να αποτυπώσουν, με το μέσο που θα επιλέξουν, όλα όσα εκφράζει για τους ίδιους η Πόλη, η ιστορία της, η κουλτούρα της και οι σημερινοί κάτοικοί της, το Ελληνορθόδοξο στοιχείο που ζει εκεί, αλλά και τους εκπατρισμένους παρά την θέληση τους, Έλληνες της Πόλης, καθώς επίσης την καθημερινότητά τους και την κληρονομιά των έργων που άφησαν οι παλαιότεροι.

Η προθεσμία παράδοσης έργων λήγει στις 30 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν, κάθε Τρίτη 6-8, με το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών ( Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι, Αθήνα). Τηλέφωνα επικοινωνίας: +306972. 847955 και +306939.325788.

Όλα τα έργα, που θα κριθούν από ειδικές επιτροπές σε κάθε κατηγορία, θα παρουσιαστούν σε κοινή έκθεση, όπου θα γίνει και η βράβευση - ΑΠΕ-ΜΠΕ

omogeneia
Πατήστε εδώ για το πρωτότυπο άρθρο