e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ιστορική επανεμφάνιση του Κάστρο στο Κοινοβούλιο


Πηγή: STAR

Για πρώτη φορά από το 2006, όταν αρρώστησε και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο, έδωσε και πάλι το παρών σε μία σύνοδο του κοινοβουλίου ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.


O Φιντέλ Κάστρο έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα κατά την είσοδο του στην Εθνοσυνέλευση ενώ οι φωνές «Βίβα Φιντέλ» κυριαρχούσαν.


Η συγκεκριμένη ειδική κοινοβουλευτική σύνοδος πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ιδίου για να εκθέσει τις απόψεις του για πιθανό επικείμενο πυρηνικό πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν.


Ο 84χρονος Κουβανός, φορώντας -όπως πάντα- μακρυμάνικο χακί στρατιωτικό πουκάμισο, διάβασε μια δήλωση του στην οποία προειδοποίησε για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου σε περίπτωση που ο Μπάρακ Ομπάμα διατάξει επίθεση στο Ιράν σε αντίδραση για την αντίσταση που προβάλλει η χώρα στις προσπάθειες ΗΠΑ και Ισραήλ για διεθνείς κυρώσεις εναντίον της.


Στη διάρκεια της 12λεπτης ομιλίας του, ο Κάστρο δε λησμόνησε να αναφερθεί επίσης και στον Χεράρντο Χερνάντες, τον ένα από τους πέντε καταδικασθέντες κουβανούς κατασκόπους που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ, για τον οποίο σημείωσε ότι ευελπιστεί πως θα αφεθεί ελεύθερος.

(http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=55521)