e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΜΙΑ (ΤΕΧΝΗΤΗ) ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ


Η καταστροφή που σημειώνεται στη Ρωσία είναι άνευ προηγουμένου. Οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους αναμενόμενους και, δυστυχώς, έπεται και συνέχεια αφού οι επιπτώσεις θα φανούν και σε άλλα επίπεδα όπως σε αυτό των σιτηρών και της παγκόσμιας οικονομίας.

Χωρίς να υπάρχει ίχνος πρόθεσης συμφωνίας με τις τρέχουσες συνωμοσιολογικές απόψεις περί αφάνισης μεγάλου μέρους του πληθυσμού της γης, περί παγκόσμιας πείνας και περί ενός παγκόσμιου οικονομικού κέντρου, θέτουμε ένα και μόνο θεμελιώδες ερώτημα από την ανθρωπιστική πλευρά και μόνο.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει αυτή η καταστροφή; Δεν πρόκειται για ένα σεισμό όπου ο άνθρωπος είναι ανίσχυρος μπροστά στο φαινόμενο. Οι τεχνολογικές εξελίξεις εγγυώνται θαύματα σήμερα αφού μπορούν να δημιουργήσουν χιόνι με τη χρήση βακτηρίων όταν αυτό δεν υπάρχει στις Ολυμπιακές χιονοδρομικές εγκαταστάσεις, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ξηρασίας πάνω από ορισμένα σημεία του πλανήτη όταν π.χ. διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες, ενώ Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να προκαλέσουν έντονη τεχνητή βροχόπτωση για να ξεπλύνουν τις τεράστιες ποσότητες άμμου από την έρημο Γκόμπι που είχαν καλύψει τη κινεζική πρωτεύουσα…


Στις 2 Μαΐου 2010, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature (http://www.nature.com/news/2010/100502/full/news.2010.213.html) ένα άρθρο για την επιτυχή δημιουργία τεχνητής βροχής με τη χρήση ακτίνων λέιζερ. Επειδή μέχρι στιγμής, η αποτελεσματικά χρησιμοποιούμενη μέθοδος με ξηρό πάγο ή ιωδιούχο άργυρο θέτει ερωτηματικά και ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οι επιστήμονες κατέληξαν σε μια εναλλακτική τεχνική στέλνοντας στον αέρα μια ακτίνα λέιζερ, αποτελούμενη από βραχείς παλμούς, προκαλώντας ιονισμό των μορίων αζώτου και οξυγόνου και δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο πλάσμα ιονισμένων μορίων, τα οποία, στη συνέχεια, δρουν ως φυσικοί "πυρήνες συμπύκνωσης" για τις σταγόνες βροχής.


Ακόμα και η "μικρή" Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει από το 2001 ανάλογες μεθόδους, έστω και πιλοτικά (δελτίο τύπου του Υπουργείου Γεωργίας http://www.buildings.gr/greek/perivallon/artificial_rain.htm και ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Γεωργίας http://www.minagric.gr/greek/press/2001/05/greek160501.shtml).


Είναι λοιπόν δυνατόν να μη προσπαθεί κάποιος, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΑ, να εφαρμόσει πειραματικά πρωτόκολλα ώστε να αναχαιτίσει τη καταστροφική αυτή λαίλαπα;

Αυτό που βγαίνει από τις εικόνες των δελτίων ειδήσεων, είναι ένα παραδομένο στο "φαινόμενο" Έθνος, κάτι που δεν συνάδει με την εικόνα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ρωσίας, όπως τη ξέραμε τουλάχιστον.