e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στήβεν Χώκινγκ: "Εγκαταλείψατε τη... Γη!"


Πηγή: Pyles.tv


Εχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την ημέρα που ο βρετανός αστροφυσικός Στήβεν Χώκινγκ είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον προειδοποιώντας πως αν όντως υπάρχουν εξωγήινοι, ο άνθρωπος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιχειρήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους, διότι οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Τώρα ο καθηγητής επανέρχεται, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείψουμε τη Γη και να αναζητήσουμε καταφύγιο στο διάστημα μέσα στα επόμενα 200 χρόνια, αν θέλουμε να διασωθούμε!

"Είναι πεποίθησή μου ότι το μέλλον του ανθρώπου είναι στο διάστημα. Θα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να αποφύγουμε μια καταστροφή στον πλανήτη μας τα επόμενα 100 χρόνια, και ούτε θέλω να αναφερθώ στα επόμενα χίλια ή ένα εκατομμύριο χρόνια", υποστηρίζει ο επιστήμονας.

Και για να γίνει ακόμη πιο σαφής, περιγράφει τις πιθανές απειλές που θα θέσουν την ασφάλεια του ανθρώπινου γένους σε κίνδυνο:

"Προβλέπω ότι ο άνθρωπος θα αντιμετωπίσει μεγάλους κινδύνους, αφού ούτως ή άλλως η επιβίωση του μέχρι σήμερα μοιάζει με θαύμα", εξηγεί και θυμίζει την κρίση με τους πυραύλους στην Κούβα το 1963. "Η συχνότητα παρόμοιων απειλών είναι πιθανό να αυξηθεί στο μέλλον. Πρέπει να επιδείξουμε προσοχή για να τις διαχειριστούμε με επιτυχία. Είμαι πάντως αισιόδοξος", προσθέτει.

Να εγκαταλείψουμε λοιπόν τη γη, αλλά πού να πάμε είναι το εύλογο ερώτημα. "Αν τα καταφέρουμε και αποφύγουμε την καταστροφή της ανθρώπινης φυλής τους επόμενους δύο αιώνες, τότε θα διασωθούμε κυρίως εάν επεκταθούμε στο διάστημα", απαντάει ο Χώκινγκ.

Και εξηγεί "η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού σε συνδιασμό με τις περιορισμένες δυνατότητες της Γης θα είναι όλο και πιο απειλητικά για τον άνθρωπο. Για τον λόγο αυτό, τάσσομαι υπέρ των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων".