e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ονομαστικοποιούνται τα δελτία

Πηγή: MEGA TV


Φρένο σε διάφορους επιτήδειους οι οποίοι αγοράζουν κερδισμένα δελτία από μεγάλο αριθμό πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ, ώστε να καλύψουν διακίνηση μαύρου χρήματος ή το πόθεν έσχες τους, επιχειρεί να βάλει ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και την επιτροπή παράνομου στοιχήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η ονομαστικοποίηση όλων των δελτίων που σημαίνει ότι για κάθε δέλτιο του ΟΠΑΠ που εκδίδεται θα αναγράφεται πάνω το όνομα του παίκτη, δείχνοντας την ταυτότητά του.
Επιπλέον, μέσω των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ θα εξοφλούνται κέρδη μέχρι 5.000 ευρώ αντί 20.000 σήμερα και τα κέρδη πάνω από 5.000 θα εισπράττονται από τράπεζα με επιταγή μέσω του ΟΠΑΠ.
Αυτό αποφασίστηκε καθώς έχουν προκύψει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία αρκετοί πράκτορες ΠΡΟ-ΠΟ μαζεύουν κερδισμένα δελτία, ακόμη και με μικροποσά και στο τέλος κάθε χρόνου τα πωλούν με προμήθεια 2 έως 5% σε λογιστικά γραφεία και ιδιώτες.
Αυτοί στη συνέχεια πηγαίνουν στον ΟΠΑΠ, παραδίδουν τα δελτία που έχουν κερδίσει άλλοι παίκτες και παίρνουν βεβαίωση κερδών, την οποία χρησιμοποιούν στην εφορία για να καλύψουν το πόθεν έσχες ή να κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος για αγορές ακινήτων και άλλα.

To σχετικό video στο: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=11392752