e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΑΛΛΟ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ




Χρόνια τώρα, η κάθε Κυβέρνηση και ο κάθε πολιτικάντης ανεξαρτήτως κόμματος χλευάζουν, υποβαθμίζουν, ισοπεδώνουν και υποτιμούν οτιδήποτε αντίκειται στις δικές τους "πεποιθήσεις", "συμφέροντα" και "αντιλήψεις".

Πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες αυτών των "δημοκρατικών συμπεριφορών" στους τηλεοπτικούς μας δέκτες; Ποιος έχει κατορθώσει να αρθρώσει λόγο έναντι κάποιου Κυρίου ή κάποιας Κυρίας του Εθνικού μας Κοινοβουλίου; Πόσες φορές δεν έχουν ακουστεί εξωφρενικά προσβλητικές εκφράσεις εναντίον ενός πολίτη που "τόλμησε" να εκδηλώσει μια -έστω- απορία;

Με τη συγκεκριμένη διαγωγή που επέδειξαν (και δυστυχώς εξακολουθούν να επιδεικνύουν) αυτοί οι αλαζόνες Κύριοι της πολιτικής ελίτ, μαζί με τις ομολογουμένως αψυχολόγητες πράξεις τους ασέλγειας εις βάρος των πολιτών που τους πίστεψαν και τους εξέλεξαν, δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αμοιβαίας αντιπάθειας μεταξύ των δύο πλευρών.

Αυτή η εχθρότητα διευρύνεται ολοένα και περισσότερο με όλα τα "νέα μέτρα" που μας "ανακοινώνουν" οι Κυβερνόντες χωρίς ουσιαστική αντίσταση από τα άλλα κόμματα αφού οι λεκτικές κοκορομαχίες και τα τσιτάτα, κάτω από τη λαιμητόμο της κομματικής πειθαρχίας, δεν πείθουν ότι αντιπροσωπεύουν αντιπολιτευτικό λόγο (πόσο δε μάλλον πράξη).

Η αρχική αντίδραση του λαού στο να του υποτιμούν τη νοημοσύνη ήταν η χρήση βαριά υβριστικών εκφράσεων και γνωστών χειρονομιών, απλά και μόνο για αντίδραση και εκτόνωση, υποδεικνύοντας και αποδεικνύοντας ότι το πολιτικό IQ ήταν απαράδεκτα χαμηλό για τη νευραλγική θέση που κατείχαν.

Τώρα όμως που η ανικανότητα των πολιτικών να συμμαζέψουν τη κατάσταση, τώρα που η φτώχια με τη χρεοκοπία έχουν γίνει συνώνυμα του καθενός από τους πολίτες, και τώρα που το χτένι έχει φτάσει στο κόμπο με τις απερίγραπτα σοφιστικέ ηλίθιες μεγαλοστομίες των πολιτικών μας που υποτιμούν ξεκάθαρα πλέον, όχι την νοημοσύνη αλλά, την αγανάκτηση του λαού, η αντίδραση αναμένεται πιο βίαια.

Είναι γνωστό ότι η αγανάκτηση γίνεται οργή και η οργή εξέγερση. Και ο καιρός δεν θα αργήσει που ο λαός θα πάρει το δίκιο του στα δικά του χέρια και… Θεός να δώσει… γιατί το να πρυτανεύσει η λογική από τη μεριά της Πολιτείας, μάλλον φαίνεται ανέφικτο.