e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Έρχεται το οικολογικό σχολείο


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online
(http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4588150)
Εξαγγελίες των υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος
Βιοκλιματικά σχολεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολικά κτίρια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ανακοίνωσαν σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, αναφέρθηκε στην υλοποίηση μιας συνολικής πολιτικής για «Σχολείο και Ενέργεια».

Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε η κατασκευή βιοκλιματικών σχολείων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ενός πρότυπου προγράμματος, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σχολικής στέγης στην Αθήνα, ως κεντρικό στοιχείο των αναπλάσεων που θα γίνουν στην πόλη.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, για την αναζωογόνηση της γειτονιάς ενώ στο πλαίσιο αυτό θα γίνει λεπτομερής καταγραφή 100 χώρων.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι θα εφαρμοστούν πιλοτικά προγράμματα παραγωγής ενέργειας με τη χρήση κυρίως φωτοβολταϊκών συστημάτων, με σκοπό να δοθεί ενεργειακή αυτάρκεια και έσοδα στις σχολικές μονάδες.