e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Xρυσός: Ξανά στο προσκήνιο

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣonline

Περαιτέρω άνοδο του χρυσού προβλέπουν οι αναλυτές ενώ το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται ήδη σε υψηλά επτά εβδομάδων. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον φόβο των επενδυτών περί επιβράδυνσης της ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία. Και για τον λόγο αυτό συμπαρασύρει στην ανοδική κούρσα το πιο γνωστό από τα πολύτιμα μέταλλα και όλα τα άλλα, όπως είναι ο λευκόχρυσος, το παλλάδιο και ο άργυρος.

Τα bullion άμεσης παράδοσης σημείωσαν χθες περαιτέρω άνοδο και η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.232,55 δολ. ανά ουγγιά, δηλαδή σε επίπεδα που είχε να προσεγγίσει από την 1η Ιουλίου , ενώ σήμερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Σεούλ, κυμαινόταν γύρω στα επίπεδα αυτά.

Εν τω μεταξύ τα συμβόλαια παράδοσης χρυσού του Δεκεμβρίου σημείωναν οριακές αλλαγές και διαπραγματεύονταν στα 1.231,10 δολ. ανά ουγγιά στην αγορά Comex της Νέας Υόρκης.

Στο σύνολο δε της εβδομάδας στην spot αγορά ο χρυσός έχει κερδίσει 1,4%.
«Οι επενδυτές αναζητούν τον χρυσό ως ένα ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει τις άλλες αγορές, όπως τις κεφαλαιαγορές και τις αγορές συναλλάγματος και χρέους», σημείωνε ο Χιρογιούκι Κικουκάουα, γενικός διευθυντής έρευνας στην εταιρεία IDO Securities.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις σε χρυσό, όπως μετρούνται με τις τοποθετήσεις σε bullion, έχουν αυξηθεί για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις, που είναι και η μακρύτερη περίοδος από το τέλος Ιουνίου.
(http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1314940&nt=103)