e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολείο πολλαπλών ευκαιριών και επιλογών για τα παιδιά της Ομογένειας

Τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς της Ομογένειας,  ώστε να ξεκινήσει και επίσημα ο δημόσιος διάλογος για το μέλλον της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης.
Η Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε πως η ηγεσία του Υπουργείου θα μελετήσει τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και κάθε κρατιδίου ξεχωριστά, προκειμένου οι τελικές  αποφάσεις - που θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης- να ικανοποιούν το στρατηγικό  στόχο για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης,  καθώς και του ίδιου του Ελληνισμού της Διασποράς.
«Το κεντρικό σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας,  “Πρώτα ο μαθητής”, είναι το σύνθημα και στη διαβούλευση με την Ομογένεια», τόνισε η κυρία  Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε ότι στόχος είναι το Νέο Σχολείο να δίνει ίσες ευκαιρίες για σπουδές στα παιδιά της Ομογένειας, τόσο στον τόπο διαμονής τους, όσο και στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η Υφυπουργός χθες, 28/9/2010, επισκέφτηκε το ελληνικό Δημοτικό Σχολείο στο Ντίσελντορφ και είχε σειρά συναντήσεων με τους Συλλόγους δασκάλων, καθηγητών, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, καθώς και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης. Η Υφυπουργός συναντήθηκε επίσης με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.
Σήμερα, 29/9/2010, η κυρία Χριστοφιλοπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο 1ο Ελληνικό Γυμνάσιο Μονάχου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Γενικό Πρόξενο, τον Συντονιστή Εκπαίδευσης και εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων από όλες τις πόλεις της Βαυαρίας.

Απόψε, η Υφυπουργός θα παραστεί σε συμπόσιο στο Μόναχο, με τη συμμετοχή εκπρόσωπων πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων, το οποίο διοργανώνεται από το ομογενειακό ηλεκτρονικό περιοδικό «Δορυφόρος».
Η Υφυπουργός θα επισκεφτεί αύριο Πέμπτη, 30/09/2010, το Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό της, Τόμας Ράχελ, πολιτειακούς παράγοντες, θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Σχολείο και θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.