e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Λιμενεργάτες: Τρίωρη στάση εργασίας αύριο το πρωί

Σε τρίωρη στάση εργασίας αύριο το πρωί, από τις 7 έως τις 10, θα προχωρήσουν οι λιμενεργάτες στον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ πέραν της διαμαρτυρίας τους για την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη της πλήρους διαφωνίας τους για το καθεστώς εργασίας στο χώρο τους. Οπως λένε χαρακτηριστικά, «τα λιμάνια όλης της χώρας και ιδιαίτερα του Πειραιά βιώνουν ήδη την νεοφιλελεύθερη καταιγίδα με τον πιο σκληρό τρόπο. Η αποικιοκρατική παραχώρηση της Προβλήτας ΙΙ στην κινέζικη COSCO, οι πιέσεις που ασκούν οι Κινέζοι να μην προχωρήσει ο ΟΛΠ σε υπογραφή συμβάσεων με άλλες εταιρείες που θέλουν να κάνουν χρήση του λιμανιού, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, οδηγούν συνολικά το μέχρι τώρα δυναμικό και κερδοφόρο Λιμάνι του Πειραιά σε οικονομικό μαρασμό».

«Το εργασιακό πλαίσιο που έχει στηθεί στην Προβλήτα ΙΙ της COSCO είναι μεσαιωνικό. Δεν υπάρχουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλιστική ελευθερία, συλλογικές συμβάσεις, τακτικό προσωπικό. Αυτό αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία και δεν συμβαίνει σε κανένα λιμάνι της Ευρώπης», καταλήγουν.

Πατήστε εδώ για το πρωτότυπο άρθρο