e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μετατόπιση φορτίου Φ/Γ «ANNA K» στην Πύλο


Έκτακτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Πύλου, στο Φ/Γ «ANNA K», σημαίας Μολδαβίας, το οποίο είχε βρεθεί σε δυσχερή θέση μεταξύ της νήσου Πρώτης και Μαραθούπολης, περίπου 12 ν.μ. από την Πύλο, προερχόμενο από Τουρκία με προορισμό το Δυρράχιο Αλβανίας, έμφορτο με 4.578 μετρικούς τόνους ξυλεία και πλήρωμα δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς ναυτικούς.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε μετατόπιση του φορτίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιασθεί αριστερή κλίση περίπου 20 μοιρών.
Αρχικά ο αλλοδαπός Πλοίαρχος του «ANNA K» δήλωσε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης και στο Λιμεναρχείο, ότι δεν αιτούνταν συνδρομής, διότι θα αντιμετώπιζε την κλίση με τον αφερματισμό των δεξαμενών του, εργασία η οποία δεν είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Κατόπιν συνεννόησης με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, στις 16.55 απέπλευσε το Ρ/Κ «ΑΛΦΕΙΟΣ» Ν.Π. 6186 από το Κατάκολο, με αναμενόμενη ώρα κατάπλου στις 21.00, προκειμένου να ρυμουλκήσει το πλοίο στο λιμάνι της Πύλου για εκφόρτωση – διευθέτηση του φορτίου.
Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται πλησίον του Φ/Γ «ANNA K».
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου - ΥΘΥΝΑΛ