e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Δημοσθένης Βεργής

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε, προχθές το μεσημέρι, ο γνωστός οικολόγος και πρόεδρος του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι Δημοσθένης Βεργής, σε εκτέλεση εντάλματος που διέτασσε τη σύλληψή του αφού δεν προσήλθε όταν εκλήθη να απολογηθεί ενώπιον της 1ης ειδικής ανακρίτριας Αθηνών κατηγορούμενος για πλαστογραφία. Αρχικά, ο Δημοσθένης Βεργής, στις 27 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε στο Ε' Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων όπου κρατήθηκε από τα όργανα της Ασφάλειας προκειμένου να προσαχθεί ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Ωστόσο, παρουσίασε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αφού κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στην καρδιολογική κλινική για περαιτέρω έλεγχο της κατάστασής του. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατό τότε να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών εκτελέσεων ποινών.

Ο εισαγγελέας διέταξε να παραμείνει στο νοσοκομείο για όσο χρόνο κριθεί απαραίτητο και να επαναπροσαχθεί ενώπιόν του μετά το εξιτήριο. Στο νοσοκομείο παρέμεινε μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου και την επομένη παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών εκτελέσεων ποινών, ο οποίος σε εκτέλεση του παραπάνω εντάλματος διέταξε την προφυλάκιση του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τη μακρόχρονη αντιδικία του Δημοσθένη Βεργή με το ελληνικό Δημόσιο, σχετικά με μια έκταση 452 στρεμμάτων στον Μαραθώνα Αττικής, η οποία, όπως υποστηρίζει ο Δημοσθένης Βεργής, ανήκει στην κυριότητά του. Από την πλευρά του, το Δημόσιο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για δημόσια δασική έκταση.

Για την υπόθεση αυτή ήδη ο Δημοσθένης Βεργής έχει αθωωθεί για το αδίκημα της καταπάτησης δημόσιας δασικής έκτασης με αμετάκλητη ποινική δικαστική απόφαση. Επίσης, έχει δικαιωθεί και από τα πολιτικά δικαστήρια που έκριναν ότι η έκταση αυτή ανήκει νόμιμα στον Δημοσθένη Βεργή και το Δημόσιο δεν έχει δικαιώματα επ' αυτής, πλην όμως η Δικαιοσύνη επανήλθε κατόπιν πορίσματος του κ. Κολιούση, σύμφωνα με το οποίο στις υποθέσεις αυτές έγινε χρήση πλαστών εγγράφων. Για τη βασιμότητα των ισχυρισμών αυτών του Δημοσίου, που μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιωθεί για τις θέσεις του, θα αποφανθούν τελικά τα αρμόδια δικαστήρια.