e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τρέχουν με τη Φλόγα στην καρδιά

"Από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, μια νέα ΦΛΟΓΑ τρέχει, για να προστεθεί στο καθημερινό τρέξιμο που κάνει ο σύλλογος ΦΛΟΓΑ, για τα παιδιά με καρκίνο.
Η παρέα των δρομέων της ΦΛΟΓΑΣ, ξεκίνησε από 4-5 ερασιτέχνες δρομείς που βρίσκονταν κάθε Τετάρτη για προπόνηση στη Φιλοθέη στο άγαλμα του Έλληνα μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας. Όταν ο δρομέας Μαραθωνοδρόμος και διοργανωτής αγώνων Παύλος Διακουμάκος βρέθηκε συμπτωματικά στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», γεννήθηκε η ιδέα να τρέξουν οι δρομείς της παρέας αυτής για έναν πολύτιμο σκοπό φέτος. Και όταν είδαν τον Ξενώνα και τους μικρούς φιλοξενούμενους ασθενείς και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το έργο της Φλόγας αποφάσισαν να τρέχουν για τη ΦΛΟΓΑ, να την εκπροσωπήσουν, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνωμη, να τη κανουν πιο γνωστή με το δικό τους τρόπο, από το δικό της μετερίζι.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ιδέα στην υπόλοιπη παρέα, με νέο πνεύμα και την ανθρώπινη έμπνευση στα πόδια, η παρέα μεγάλωσε κι άλλο, φτάνοντας σήμερα να ξεπερνά τα πενήντα μέλη. Συναντιόμαστε με ενθουσιασμό να τρέξουμε και να συζητήσουμε για το σκοπό μας, να ανταλλάξουμε ιδέες και εμπειρίες. Έτσι, κάθε Τετάρτη απόγευμα, δρομείς από όλα τα μέρη της Αθήνας, η πλειοψηφία εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, συναντιόμαστε για τον κοινό μας σκοπό. Κάποιοι από μας έχουν πλούσια και πολυετή εμπειρία στο δρομικό χώρο, ενώ άλλοι είναι νέοι και ο σκοπός της ΦΛΟΓΑΣ αποτέλεσε κίνητρο να τρέξουν πιο οργανωμένα από ότι συνήθιζαν.
Κάποιοι δρομείς έχουμε εμπειρία απο καρκίνο σε δικά μας κοντινά πρόσωπα, ενώ οι περισσότεροι απλά θέλουμε να τρέξουμε για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Πιστεύουμε πως σήμερα ο άνθρωπος έχει αποξενωθεί από τον συνάνθρωπο του σε μεγάλο βαθμό, και είναι μεγάλη ανάγκη να κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τους εαυτούς μας να δώσουμε τα χέρια και να έρθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας που περνάει δύσκολες στιγμές.
Με την ευγενική χορηγία μεγάλης εταιρίας αθλητικών ειδών, οι δρομείς αποκτήσαμε τη φανέλλα με το λογότυπο της ΦΛΟΓΑΣ . Σκοπός της κίνησης αυτής είναι τα μπλουζάκια που θα φοράμε κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, να μην περάσουν απαρατήρητα, να προβληματίσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να αποτελέσουν ερέθισμα για άλλους δρομείς του Μαραθωνίου αλλά και για τους θεατές να ρωτήσουν να μάθουν τι είναι η ΦΛΟΓΑ. Μια κίνηση που ευχόμαστε να αποτελέσει μαζική και αποτελεσματική ενημέρωση, αν την αγκαλιάσει και ο Τύπος όπως περιμένουμε και ελπίζουμε.
Παράλληλα με την προπόνηση φορώντας την φανέλλα της Φλόγας μέλη της ομάδας των δρομέων της Φλόγας συμμετείχαμε και σε κάποιους αγώνες Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού.
Είναι απίστευτη η αγάπη που ενώνει και κινεί την ομάδα μας, μία σφιχτά δεμένη οικογένεια. Ολη την εβδομάδα περιμένουμε να φτάσει η Τετάρτη, η ημέρα της κοινής προπόνησης για «να τρέξουμε για τα παιδιά!». Για να δώσουμε το μέγεθος της σχέσης αυτής και της χημείας που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της Ομάδας αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που αρρώστησαν από ίωση, αλλά την Τετάρτη ήταν εκεί, όχι για να τρέξουν αλλά για να εμψυχώσουν τους υπόλοιπους!
Η παρέα μας δεν αρκέστηκε στην προετοιμασία για τον Μαραθώνιο. Ο καθένας από εμάς σχεδίασε και συγκεντρώνει χρήματα για τον σύλλογο στο οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζοντας τόσο την καχυποψία όσο και το δισταγμό της ελληνικής κοινωνίας, καθένας από μας ονειρεύεται πως η προσπάθεια μας θα μπορέσει να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της ΦΛΟΓΑΣ.
Οι δρομείς της «ΦΛΟΓΑΣ» σε διάφορες ευκαιρίες έχουμε εξηγήσει γιατί τρέχουμε για την Φλόγα. Ιδού μερικές αυθεντικές απαντήσεις: «'Ο καθένας μας τρέχει για το δικό του λόγο, αλλά όταν τρέχεις για κάποιο σκοπό τοτέ το συναίσθημα είναι διαφορετικό», «'Βγαίνεις από τα στενά όρια της προπόνησης, νοιώθεις ότι η ψυχή σου πετάει», «Όλοι κοιτάμε να δούμε πότε θα έρθει η Τετάρτη της Φλόγας», «Είναι η δική μας μέρα αγώνα για τα παιδιά που αγωνίζονται κάθε μέρα», «Φοράμε τη φανέλα της «ΦΛΟΓΑΣ» και τρέχουμε στους δρόμους. Πετάμε», «Σκοπός μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, μέσα από την προσπάθειά μας και να αφυπνιστεί για τον Ξενώνα της Φλόγας. Αυτή την μεγάλη αγκαλιά», «Με ενδιαφέρει να βλέπουν συνέχεια με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ στην καρδια μας και να πιστέψουν ότι βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες, βοηθάνε τον εαυτό τους».
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου θα τρέξουμε στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Φέτος η βελτίωση του ατομικού ρεκόρ μας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Από φέτος στόχος μας είναι η συμβολή μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας μας και ιδιαίτερα των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, των παιδιων της''Φλόγας'' που μας έχουν πραγματικά ανάγκη.
Περιμένουμε όλους τους γονείς με τα παιδιά τους, να μας δουν και να τους δούμε τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κάποιοι μπορεί να είμαστε μπροστά, κάποιοι στη μέση, πολλοί στο τέλος. Δεν έχει σημασία. Όπως και μεις έτσι και οι γονείς με τα παιδιά τους, οι έφηβοι, οι μεγαλύτεροι, όλοι, πρέπει να δώσουν το δικό τους ηχηρό ''παρών'' με το χειροκρότημα τους, στους Δρομείς, τους Μαραθωνοδρόμους.
Μόνο έτσι θα μείνει άσβεστη η «ΦΛΟΓΑ» της ζωής μας" - Η ομάδα δρομέων της Φλόγας