e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτά τα περίπτερα στην Αθήνα

Οι περιπτερούχοι της Αθήνας δεν θα πάρουν μέρος στην τριήμερη απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων και έτσι τα περίπτερα της πρωτεύουσας θα είναι ανοικτά. Αναπροσαρμογή των φόρων στα τσιγάρα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Περίπτερα της Αθήνας, παρά την τριήμερη απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων.
Το Σωματείο της Αθήνας εξέφρασε την αντίθεσή του με την κινητοποίηση και δεν θα συμμετάσχει σε καμία από τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης, Γ.Πλακόπουλο, "το σημερινό οικονομικό περιβάλλον επιβάλλει την επικράτηση λογικών και εφικτών θέσεων και απαγορεύει την εν θερμώ λήψη αποφάσεων".
Ο κ. Πλακόπουλος πρόσθεσε ότι "για τους λόγους αυτούς, το Σωματείο της Αθήνας αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε καμία από τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, που εξαγγέλθηκαν από ορισμένα σωματεία της επαρχίας, μέχρι να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων, που θα οριοθετούν οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου".
Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Ελλάδας είχε νωρίτερα πάρει απόφαση για τριήμερες κινητοποιήσεις, ενώ την Παρασκευή τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Κόγιας και 28 ακόμα συνάδελφοί του από τις τοπικές ενώσεις του κλάδου θα αρχίσουν απεργία πείνας διαρκείας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα απειλούν με νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου, σε περίπτωση που δεν λυθούν τα προβλήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο αναπροσαρμογής των φόρων στα τσιγάρα, ωστόσο δεν έχουν δεσμευτεί εγγράφως για κάτι τέτοιο.