e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Οι αεροπορικές χαμηλού κόστους ενδιαφέρονται για Ελλάδα και ζητούν κίνητρα

Εντονο ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς ή για την επέκτασή τους σε νέους προορισμούς εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (low cost carriers) στη χθεσινή συνάντηση, που οργάνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, με την παρουσία γενικών γραμματέων περιφερειών ή εκπροσώπων τους και τουριστικών παραγόντων.

Στη συνάντηση κατέστη σαφές από τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών ότι εφόσον θεσπιστούν κάποια κίνητρα από την πολιτεία και υπάρξει στήριξη από τις περιοχές, μπορεί να επιτευχθεί θεαματική αύξηση στη διακίνηση τουριστών από τις εν λόγω εταιρείες. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της Ryanair κ. Ken O' Toole είπε ότι μπορούν να αυξηθούν οι επιβάτες πτήσεων προς τη χώρα μας κατά 1,5 εκατομμύρια άτομα τον χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ζήτησης, που υπάρχει τώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Easy Jet κ. Σ. Βακιρτζής, ο οποίος τόνισε ότι η θέσπιση κινήτρων (στα τέλη αεροδρομίων, στη συνδιαφήμιση των πτήσεων και άλλα παρεμφερή) θα ενίσχυε την πρόθεση των εταιρειών να δραστηριοποιηθούν περαιτέρω στην ελληνική αγορά.
Από πλευράς των εκπροσώπων των περιφερειών και των ξενοδόχων διατυπώθηκε η πρόθεση να στηριχτούν όλες αυτές οι προσπάθειες, ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση προς τη χώρα και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Ο κ. Νικητιάδης κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συνεργασία, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή και θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε επιχειρησιακό επίπεδο.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣΟ πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και α' αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Νικητιάδη και τόνισε ότι υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση των ευκαιριών της επόμενης ημέρας για τον τουρισμό της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ότι η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας με τις αεροπορικές εταιρείες θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στον ελληνικό τουρισμό και προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η συνεργασία όλων των πλευρών να αποδώσει αποτελέσματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γ. Τσακίρης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρ. Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα κ. Ντ. Φραντζεσκάκης, η περιφερειάρχης Ηπείρου κυρία Δ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Μπρακουμάτσος και εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Αττικής.