e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ανοίγουμε τον σκοτεινό φάκελο της αληθινής αιτίας και διαμάχης των Επισκόπων Βικέντιου και Παίσιου


Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Ενώπιον της Κανονικής  Επιτροπής Πατριαρχικών  Ιδρυμάτων επί τω  εξωτερικό, θα εμφανιστούν την Δευτέρα  1η Νοεμβρίου(010) το πρωί λίγο μετά τις 10 π.μ. οι δυο Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου τιτουλάριος Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παϊσιος και ο βοηθός Επίσκοπος Απαμείας  του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Βικέντιος. Την παραπάνω επιτροπή Πατριαρχιακών ιδρυμάτων επί τω εξωτερικώ αποτελούν οι Αρχιερείς και Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Χαλκηδόνος Αθανάσιος πρόεδρος,  Πριγκιποννήσων Ιάκωβος, Φιλαδελφίας Μελίτων, και Σεβαστείας Δημήτριος με γραμματέα πρακτικών τον Ιεροδιάκονο Ιάκωβο.
Την   επομένη, 2η Νοεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα εμφανιστούν ενώπιον της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου.
Την Ιερά πατριαρχική σύνοδο αποτελούν ο Μητρ. Χαλκηδόνος Αθανάσιος, ο  Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, ο Μητροπολίτης  Τρανοπούλεως Γερμανός, ο  Μητροπολίτης Ικονίου, Θεόληπτος η γνώμη του οποίου εάν και εφόσον τελικά εμφανισθούν ενώπιον της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου οι δυο ανώτεροι κληρικοί λόγω θέσεως και αρμοδιότητος ως προέδρου του Ιδρύματος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης, θα βαρύνει όλως ιδιαιτέρως ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις που παρακάτω θα διανάσετε(...), Ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος, ο Μητροπολίτης Τυρολόης Παντελεήμων, από την ιερά επαρχιακή σύνοδο της Ιεράς Αρχ. Αμερικής συμμετέχει  ο Μητροπολίτης Ντριτρόιτ Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Ταράσιος, ο Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος, ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ και τέλος ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας.
Την Τρίτη 2α Νοεμβρίου οι δυο ανώτεροι, πάντα εκτός απροόπτου, κληρικοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου Βικέντιος και Παϊσιος, θα κληθούν να δώσουν κατ’ αρχήν  εξηγήσεις για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες αφήνοντας  άναυδη την Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ.