e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Θερμός Νοέμβρης

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις διαρκείας δηλώνουν δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρώντας στις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματά τους. Κρίσιμη συνάντηση της ΔΟΕ με την ΟΛΜΕ την Τετάρτη. Την οικονομική κρίση επικαλείται το υπουργείο Παιδείας


Επί ποδός βρίσκονται εκατοντάδες δάσκαλοι, καθώς ο κλάδος τους εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μαζί με τους καθηγητές τον ερχόμενο Νοέμβριο, εξαιτίας των κατακόρυφων περικοπών στους μισθούς.
Η χθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρήθηκε άκαρπη καθώς η ΔΟΕ εκτιμά ότι δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις, κυρίως στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου. Την Τετάρτη η ΔΟΕ θα έχει συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.
Με βάση τα κυβερνητικά μέτρα, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν μείωση του μισθού τους από 1.850 έως 3.500 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες από τις περικοπές κατά 20% στα επιδόματα θέσης των στελεχών εκπαίδευσης.
Η ηγεσία του υπουργείου, εν μέσω της οικονομικής συγκυρίας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν επιπλέον χρήματα, ώστε να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα της ΔΟΕ.
Εξάλλου, η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε χθες απόφαση για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με το ποσό των 5.370.000 ευρώ, προκειμένου να καταβληθούν οι αμοιβές του προσωπικού καθαριότητας με σύμβαση μίσθωσης έργου.
"Οι εκπαιδευτικοί εντός του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος αμείβονται λιγότερο, ενώ έχουν και περισσότερες ευθύνες και περισσότερα προσόντα από πολλούς συναδέλφους τους δημοσίους υπαλλήλους. Ξεκαθαρίστηκε, επίσης, απόλυτα, ότι οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές οι οποίοι πληρώνονται από το ΕΣΠΑ έχουν την ίδια προσμέτρηση της προϋπηρεσίας με τους άλλους αναπληρωτές", δήλωσε από την πλευρά της η αρμόδια υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου μετά τη συνάντηση με τη ΔΟΕ.