e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανακλήσεις αυτοκινήτων από Mercedes και Toyota

Σε ανάκληση 1.244 αυτοκινήτων θα προχωρήσει η Μercedes Benz Eλλάς. Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα C-Class, E-Class και GLK-Class παραγωγής από Ιούνιο 2009 έως Μάρτιο 2010, και γίνεται για να ελεγχτεί το σύστημα διεύθυνσης και συγκεκριμένα η σύνδεση της αντλίας υποβοήθησης του τιμονιού, στην οποία υπάρχει πιθανότητα διαρροής υγρού. Η Mercedes αναφέρει πως ακόμα και αν προκύψει ένα τέτοιο πρόβλημα, ο έλεγχος του αυτοκινήτου σε καμία περίπτωση δεν χάνεται.
Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι κάτοχοι των οποίων τα οχήματα εμπλέκονται στην ανάκληση θα ενημερωθούν εγγράφως, ώστε να επισκεφθούν έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει έλεγχος, χωρίς χρέωση. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 800 11 76000.

TOYOTA

Σε ακόμα μία ανάκληση… μαμούθ προχωράει η Toyota, κυρίως σε αυτοκίνητα της Lexus. Συνολικά θα ανακληθούν 1.530.000 οχήματα και αφορά τα μοντέλα της Lexus GS300, IS250, IS350, RX και τα Toyota Highlander (κατασκευής 2004 έως 2006) και Avalon (κατασκευής 2005 έως 2006).
Η ανάκληση θα γίνει για να διασφαλιστεί από την Toyota ότι δεν υπάρχει (και δε θα υπάρξει) διαρροή υγρών από τους κυλίνδρους του συστήματος πέδησης, δηλαδή των των φρένων. Πάντως, να γνωρίζουν οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, πως αν υπάρχει διαρροή ανάβει το ανάλογο προειδοποιητικό φωτάκι στο ταμπλό… Αναμένεται η ανακοίνωση από την Ελληνική αντιπροσωπία για το αν η ανάκληση αφορά και αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί στη χώρα μας.