e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ευρωπαϊκά… "συρματοπλέγματα βαριά" μαντρώνουν τη χώρα και το λαό σε ένα νέου τύπου στρατόπεδο συγκέντρωσης εν καιρώ ειρήνης


Έχουμε, κυριολεκτικά, βομβαρδιστεί για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του περίφημου κουρέματος και της εξ’ ίσου "δημοκρατικής" εποπτείας από χείλη πολιτικών, δημοσιογράφων, ειδικών, ασχέτων, τσαρλατάνων και… παπαγάλων.  

Το σίγουρο είναι ότι ο λαός δεν δικαιούται να έχει γνώμη για τα τεκταινόμενα, που, εκτός της συνήθους έννοιας της λέξης, στην αρχαία ελληνική χρησιμοποιούνταν συχνότατα και με τη κακή σημασία σημαίνοντας: δολίως τι κατασκευάζω, επινοώ, χαλκεύω, δολοπλοκώ, μηχανορραφώ (εσείς μεταφράστε το όπως θέλετε).

Εξ’ ίσου σίγουρο είναι πως η Κυβέρνηση ΔΕΝ έλαβε ποτέ την εντολή για να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες ερήμην του "κυριάρχου λαού", της γνωστής δηλαδή καραμέλας που αφιονίζει τον Έλληνα χειροκροτητή των πολιτικών συγκεντρώσεων και των πλαστικών σημαιών χρόνια τώρα.

Μας "κουρεύουν" και κανείς, ακόμα και οι κυβερνώντες, δεν γνωρίζει τι μας ξημερώνει. Η μέριμνα είναι αποκλειστικά και μόνο για τις τράπεζες αδιαφορώντας για τον πολίτη αυτής της χώρας που τέθηκε στο γύψο με το γνωστό αντισυνταγματικό μνημόνιο και βασανίζεται για ένα χρέος καθ’ ολοκληρία παράνομο.    

Μας θέτουν σε "εποπτεία" χωρίς κανείς, ακόμα και οι κυβερνώντες, να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες μιας τέτοιας αποτρόπαιης πράξης αφού παραδίδεται με συνοπτικές και προδοτικές διαδικασίες μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας μας σε ξένα χέρια και, ας μη φοβόμαστε να το πούμε, συμφέροντα.

Σε αυτό το σικέ -ή ελληνιστί, στημένο- παιχνίδι, όπως αυτό που μας οδήγησε η μεταπολιτευτική δημοκρατία για ίδια συμφέροντα, καλούμαστε να επιδείξουμε υψηλό δημοκρατικό φρόνημα, αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία χωρίς να διαμαρτυρόμαστε ούτε στις πλατείες αλλά ούτε και στα γήπεδα(!).  

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Για πόσο ακόμα; Νομίζουν οι ταγοί του τόπου ότι δεν θα επαληθευτεί η από τις 4/6/2010 ρήση του Πρωθυπουργού "Θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες αν δεν βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας" ή ότι δεν θα αντιδράσουμε στο Ευρωπαϊκό συρματόπλεγμα που μας μαντρώνει σε ένα νέου τύπου στρατόπεδο συγκέντρωσης; Οψόμεθα …

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;