e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο Ηγεμών (Μακιαβελικό σενάριο)


Το σχέδιο "Ηγεμών" βρίσκεται προ των πυλών.

Αν νομίζετε ότι η ονομασία του "νέου προγράμματος διάσωσης", που σκοπό έχει τη διακυβέρνησή μας από ξενόφερτα στοιχεία, είναι τυχαία, πλανάστε πλάνην οικτράν.

Τα διεστραμμένα μυαλά της παγκόσμιας χρηματοοικονομικοπολιτικής ελίτ εμπνεύστηκαν από το γνωστό έργο του Μακιαβέλι (ΝΑΙ, ΠΑΛΙ) "ο Ηγεμόνας" αφού το συγκεκριμένο έργο του 1513 επηρέασε την πολιτική σκέψη πολλών πολιτικών και στοχαστών και άσκησε σημαντική επίδραση σε πολιτικές εξελίξεις της εποχής του και μεταγενέστερων περιόδων.

Ως γνωστόν, πολλοί θεωρούν τον Μακιαβέλι σαν τον πατέρα της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης ενώ άλλοι τον έχουν χαρακτηρίσει σαν ένα κυνικό κτήνος, ταυτίζοντας το όνομά του με τη διαφθορά και τον αυταρχισμό.

Στον Ηγεμόνα υποδεικνύεται ο ουσιώδης δεσμός ανάμεσα στην κακία και την ελευθερία. Το πρώτο μέλημα είναι να ελεγχθεί η τύχη του λαού / συστήματος και από εκεί και πέρα να παραχθεί έργο. Ο ηγεμόνας υπό αυτή την έννοια συγκεντρώνει την αυθεντία επί παντός επιστητού και τη βούληση να εφαρμόζει στους άλλους ότι αποφασίζει.

Αυτό το Μακιαβελικό έργο, έμελε τους επόμενους αιώνες να καταστεί το εγκόλπιο αμέτρητων πολιτικών ανδρών αλλά και στοχαστών και να ασκήσει βαθιά επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις όλων των εποχών.

Και να που η "λαοπρόβλητος" Ελληνική κυβέρνηση επιστράτευσε τον Μακιαβέλι για μια ακόμα φορά για τη περαιτέρω καθυπόταξη του λαού και του Έθνους…