e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τετραπλή μπλόφα Παπανδρέου που χρειάζεται επειγόντως κόντρα ρελάνς


Μπλόφα, μπλόφα, μπλόφα και μπλόφα από τον πρωθυπουργό που με τη στρατηγική του πόκερ τους έκανε όλους να παραληρούν

Πρώτη μπλόφα στο λαό
Βασιζόμενος στο γεγονός ότι φρόντισε πρώτα με παραπλανητικό παίξιμο να τον αφήσει ταπί ώστε να μη μπορεί να  κάνει κόντρα ρελάνς, τον αποτελείωσε με περίτεχνες και κλασσικές μπλόφες του πόκερ και τώρα πλέον μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος την ανάλγητη προσυμφωνημένη οικονομική πολιτική για να τον εξαθλιώσει εντελώς. Και μη νομίζετε ότι έχει επαναπαυθεί στη νίκη του. Κάθε άλλο. Επειδή γνωρίζει ότι η κόντρα ρελάνς από τη μεριά του λαού είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις, φρόντισε -χωρίς να μπλοφάρει σε αυτή τη περίπτωση- να εντάξει στις δυνάμεις καταστολής την Ευρωχωροφυλακή  ώστε να σιγουρέψει τη παρτίδα υπέρ του.

Δεύτερη μπλόφα στην αντιπολίτευση
Έχοντας αδύναμο χαρτί, εδώ η μπλόφα ήταν αναπόφευκτη. Έτσι, με το πολλά υποσχόμενο -για τους διψασμένους για εξουσία αντιπάλους του- πρόσχημα της παραίτησής του, κατάφερε να πείσει την αξιωματική τουλάχιστον αντιπολίτευση να συναινέσει στην Ευρωπαϊκή επιταγή της συνεργασίας και να κατευνάσει παράλληλα τους δανειστές μας που κάθε λίγο και λιγάκι του τραβούσαν το αυτί για το θέμα αυτό. Το δόλωμα καταπόθηκε αμάσητο και όταν ήρθε η ώρα της χώνεψης που δεν περιείχε παραίτηση, ήταν πια πολύ αργά γιατί το αγκίστρι είχε καρφωθεί πολύ βαθιά και η κόντρα ρελάνς έμοιαζε, και ήταν, άνευ σημασίας. Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει αν η αντιπολίτευση κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι, μα αν υπάρχει τέτοια περίπτωση θα πρέπει η κίνηση να γίνει εδώ και τώρα γιατί αν αδειάσει η γκανιότα, δεν θα έχει νόημα πια.

Τρίτη μπλόφα στο ίδιο το κομματικό του περιβάλλον
Με την απειλή του δημοψηφίσματος και τον εκβιασμό του "ρίξτε με" έκανε την ομάδα του να παραμιλάει και να εναντιώνεται στις προθέσεις του. Αυτό ήταν και η στρατηγική κίνηση του μπλοφαρίσματος γιατί επεδίωκε διαρροές στα ΜΜΕ ότι τάχα πέφτει από το αξίωμά του, που μόλις το κατάφερε (καθησυχάζοντας παράλληλα το λαό αλλά και την αντιπολίτευση), υπαναχώρησε και τους την έφερε πανηγυρικά. Ο εξευτελισμός φυσικά ορισμένων πιστών του ακολούθων που "δεν ρίσκαραν" τη κόντρα ρελάνς, ουδόλως τον άγγιξε όπως για παράδειγμα αυτός της τελευταίας φοράς της Βάσως, της ανεξάρτητης Λούκας, της ενοχλημένης Εύας, της διαμαρτυρόμενης Άννας, της απούσας Μιλένας, της ομάδας των 6 επιστολογράφων Γιώργου, Βαγγέλη, Στέφανου, Δημήτρη, Γιάννη και Μηνά, του παρελθοντολόγου Δημήτρη, και τέλος του αντάρτη Μίμη οποίος φανερά επηρεασμένος από το βιβλίο του "Μν", τα έκανε Μν καπέλο καθιστώντας και αυτόν ως αναξιόπιστο όπως και τους υπόλοιπους κωλοτούμπες. Σε αυτή τη περίπτωση η όποια πιθανότητα κόντρα ρελάνς, έχει πια εξανεμιστεί.

Τέταρτη μπλόφα στον… φουκαριάρη τον Βενιζέλο
Εδώ η μπλόφα ήταν χωρίς αμφιβολία αριστοτεχνική αφού η υπόνοια ότι θα παραιτούνταν άμεσα και θα αναλάμβανε εκείνος πρωθυπουργός, τον υποχρέωσε για μια ακόμα φορά να τον υποστηρίξει με θέρμη παρά τις όποιες διαφωνίες του σε σχέση με το δημοψήφισμα. Και ενώ προς στιγμή ξεκίνησε μια ρελάνς "τύπου αεροδρομίου", φοβήθηκε μήπως το χαρτί του Παπανδρέου ήταν καλύτερο από το δικό του και έκανε ντούκου με τα περίφημα δέκα σημεία. Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος τον πιέζει ασφυκτικά να πάει πάσο, ο Βαγγέλης εξακολουθεί να παραμένει στο τραπέζι και να είναι ο μόνος που μπορεί να του κάνει τη κόντρα ρελάνς για να ρεφάρει επιτέλους ο χριστιανός...
Βέβαια, υπάρχει και η καχυποψία ότι ο Βαγγέλης μπορεί να είναι αβανταδόρος του Γιώργου στο όλο εγχείρημα για να μαζέψουν το τραπέζι οι δυο τους ή να το παίζει αβανταδόρος για να σκάσει αυτός τη τελευταία μπλόφα.

Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το αύριο…