e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πολιτικά καραγκιοζιλίκια και παπατζιλίκια


Η ηδονή της εξουσίας, οι όποιες φιλοδοξίες και η μεγάλη ζωή έχουν μεταλλάξει το πολιτικό σύστημα σε ένα αδηφάγο σαπρόφυτο τέρας που χρειάζεται για την ύπαρξή του τις νεκρές πλέον σάρκες του κοροΐδου κυρίαρχου λαού που το ανέδειξε.

Έτσι, η γνωστή ρήση του Καραγκιόζη "Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί (ΔΕΝ) θα κοιμηθούμε" έχει γίνει επίκαιρη όσο ποτέ… και αντανακλά το πολιτικό σύστημα που επιμένει να γελοιοποιείται προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξη και αναπαραγωγή του.

Έτσι, αφού το παρόν σύστημα ψήφισε όσα δεν έπρεπε ποτέ να ψηφίσει οδηγώντας τη χώρα και το λαό στη καταστροφή, έρχεται τώρα να "ανατρέψει" την εικόνα και να μας υποσχεθεί πως υπάρχουν και καλύτερες λύσεις.

Ένας-ένας βγαίνει τώρα και προσπαθεί να ηρωποιηθεί. Να μου το θυμηθείτε πως θα "πέσουν κορμιά" για το ποιος θα είναι ο ΕΝΑΣ που θα τον γράψει η ιστορία ότι έριξε τη κυβέρνηση, ξεχνώντας την πρότερη πολιτική πορεία του. Αυτό δεν είναι πολιτική. Είναι καραγκιοζιλίκι ή για άλλους, παπατζιλίκι.

Το θετικό στοιχείο πάντως είναι ότι πλησιάζει η ώρα εκλογών και ανακατατάξεων που δεν θα περάσουν στο "ντούκου" αφού πλέον ο λαός θα περιμένει στη γωνία για την όποια άστοχη πολιτική ενέργεια.