e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές 2009: Η μεγάλη απάτη που ο λαός απαιτεί να διορθωθεί άμεσα με εκλογές


Εδώ και δύο χρόνια όλοι ανεξαιρέτως έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης που μόνο δημοκρατική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι να απαριθμήσει τα γνωστά "φαιδρά" αλλά αλίμονο οδυνηρά συμβάντα που δείχνουν τη ξεδιάντροπη αντιδημοκρατική πολιτική που ακολουθείται χωρίς αιδώ από τους Εθνοπατέρες μας.

Ο μοναδικός στόχος της ανάρτησης είναι να δηλώσει τη δυσαρέσκεια ενός λαού που εξαπατήθηκε στις εκλογές του 2009 όταν κλίθηκε να επιλέξει κυβέρνηση και που, καλώς ή κακώς, ο λαός μίλησε δια της ψήφου του και εξέλεξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τη Ν.Δ.

Όμως σήμερα, διανύοντας το τρίτο έτος της έκτοτε διακυβέρνησης και έχοντας γίνει γνώστες των "μαγειρεμάτων" που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, έχουμε ένα πρωθυπουργό που δεν είναι νόμιμα εκλεγμένος από το λαό αλλά απλά και τεχνηέντως "τοποθετημένος" για να ολοκληρώσει ένα καταστροφικό έργο για το οποίο ευθύνεται και ο ίδιος αφού, μεταξύ άλλων, ήταν σύμβουλος του εκλεγμένου από το 2009 πρωθυπουργού. Το μέγα δυστύχημα είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ανέλαβε την εξουσία με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες ακολουθώντας ένα εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο υποβοηθούμενος μάλιστα και από τα δύο δεξιάς απόχρωσης κόμματα παρά τη τάχα μου διαφοροποίησή τους από τα τεκταινόμενα κατά το "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω".

Και δεν φτάνει αυτό, ο νέος ηγεμόνας και το επιτελείο του επιθυμούν να "κατσικωθούν" στην εξουσία επί μακρόν αδιαφορώντας για τις δημοκρατικές διεργασίες που διέπουν τη μέγιστη λειτουργία ενός κράτους εκβιάζοντας καταστάσεις και εφευρίσκοντας επιπλέον δικαιολογίες που αμφιβάλω αν και οι μαθητές του δημοτικού βρίσκουν λογικές.

Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνείται να επιβάλει, στο μέτρο που δύναται, τη δημοκρατική τάξη επιτρέποντας έτσι τη συνέχιση της δημοκρατικής εκτροπής που θλίβει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Ο μόνος τρόπος επιστροφής στην ομαλότητα είναι η άμεση διεξαγωγή εκλογών όπου ο λαός θα εκφράσει τη γνώμη του αφού, ουσιαστικά, είναι και ο μόνος που θίγεται από τη σημερινή κατάσταση. Πως είναι δυνατόν να λαμβάνονται νέα εξαθλιωτικά μέτρα που πρόκειται να υποθηκεύσουν το τόπο για τα τουλάχιστον επόμενα 20 χρόνια και να τα "φορτώσουν" αργότερα στον επόμενο νόμιμα εκλεγμένο, όποιος και να είναι αυτός;    

Για αυτό ο λαός απαιτεί από τους πολιτικούς ταγούς της χώρας να αφήσουν κατά μέρος το προσφιλές τους αλλά εμετικό για τον πολίτη "διαίρει και βασίλευε" και να βάλουν και πάλι τη χώρα στη τροχιά της δημοκρατίας που εμείς τη διδάξαμε πρώτοι στο κόσμο αλλά, φευ, την εξευτελίσαμε ολοκληρωτικά.