e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο γαμπρός ξυρίστηκε με το 50% αλλά η νύφη παραμένει απλήρωτη - Ήταν πέντε ήταν έξι κι έγινε επτά (ή δόση)

Και μετά την έκτη δόση, έρχεται η έβδομη.
Και να πάλι νέα μέτρα, νέοι εκβιασμοί, νέα απόγνωση.
Οι φρικαλέοι και μυστικά προσυνεννοημένοι σοσιαλΗστές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι με υπογραφή υποταγής αξιοθρήνητοι καπιταλΗστές της Ν.Δ. αποτελούν πλέον την ίδια όψη του αυτού νομίσματος, με ένα δοτό πρωθυπουργό να στρίβει το κέρμα παίζοντας το στημένο παιχνίδι του "κορόνα ή γράμματα". 
Η κατάσταση έχει καταντήσει παρωδία, μόνο που φέρνει κλάματα στον λαό, δηλαδή σε αυτούς που πληρώνουν τη νύφη… Γιατί, παρά που ο γαμπρός ξυρίστηκε με το περίφημο 50%, η νύφη παραμένει απλήρωτη ακόμα.

Η όλη ιστορία μπορεί να τραγουδηθεί με το παλιό τραγούδι του συζύγου της Υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γ. Νταλάρα: "Ήταν 5, ήταν 6". Και δεν μιλάμε για το ρολόι που δείχνει την ώρα, όπως εννοεί το γνωστό άσμα αλλά για τις δόσεις που ήταν 5, έγιναν 6 και θα γίνουν 7…. αλλά και για τις ώρες όλων αυτών που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές χωρίς να λογοδοτούν ή να υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο δικό τους συμφέρον. Για αυτό το λόγο άλλωστε έσπευσαν να διαδώσουν (και πάλι) περί τρομοκρατών και τινών άλλων γελοιοτήτων που εφευρίσκουν κάθε φορά που, όπως λέει ο λαός, πήζουν τα γάλατα. Νοιώθουν πλέον τη καυτή ανάσα του αγανακτισμένου λαού στο σβέρκο τους και προσπαθούν να θωρακιστούν για κάθε ενδεχόμενο επειδή ξέρουν ότι η περίοδος των αυγών και γιαουρτιών τελείωσε πια.

Και το λυπηρότερο όλων; Όλοι μαζί, παρέα με τον αβανταδόρο τους τον ΛΑ.Ο.Σ., προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε το νόμισμα να σταθεί όρθιο που θα σημάνει την αναβολή των εκλογών του Φλεβάρη. Λαοπλάνοι μπορεί να είναι, κορόιδα όμως όχι… ώστε να χάσουν τη νομή της εξουσίας, την φυσική δηλαδή εξουσία πάνω σ` ένα πράγμα (γιατί πράγμα μας θεωρούν), που ασκείται από κάποιον με τη θέληση να είναι κύριος.


Ήταν πέντε ήταν έξι κι έγινε εφτά
το παράπονο με πήρε κι έκλαψα πικρά
έκλαψα για τη ζωή μου και για το γραφτό
το ρολόι μου δείχνει οχτώ
 
Διάβασα τα γεγονότα και την κοσμική
για ποδόσφαιρο για φόνους και πολιτική
στην Ασία φασαρίες πείνα κι ερημιά
το ρολόι μου δείχνει εννιά
............................................