e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ας προστατεύσουμε τα ανυποψίαστα θύματα της κρίσης (και όχι μόνο)

Αφορμή στάθηκε το θέμα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο τύπο, προβλήθηκε στη τηλεόραση και αναρτήθηκε από πολλά blogs και που αφορούσε την αύξηση του ποσοστού των Ελλήνων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και σκέφτονται καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Οι συνοδευτικές φωτογραφίες ή / και βίντεο περιείχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που στην ουσία "φωτογράφιζαν" άτομα που βρίσκονται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους.

Επειδή, για το συγκεκριμένο παράδειγμα, μια πινακίδα αυτοκινήτου είναι ένα είδος "ταυτότητας", το blog μας πιστεύει ότι τα άτομα που "στοχοποιούνται" θα πρέπει να προστατεύονται από εμάς τους bloggers.

Ας επιδείξουμε λοιπόν εμείς την πρέπουσα ευαισθησία απέναντι στους ατυχείς συνανθρώπους μας μιας και το κράτος αδιαφορεί για την αποκάλυψη των στοιχείων των απλών πολιτών που φτάνουν μέχρι αυτοκτονίας από τη ντροπή τους ενώ προστατεύει κλέφτες, λαμόγια και εγκληματίες που η δημοσιοποίηση των ονομάτων ή των προσώπων τους διώκεται.

Επειδή ίσως αύριο βρεθούμε στη θέση τους, ας χρησιμοποιούμε το photoshop για τη κάλυψη δεδομένων που ενδέχεται να προκαλέσουν βαθύτερα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες μας.



Και ας μη ξεχνάμε και τις πρόσφατες φωτογραφίες ορκωμοσίας ή παρελάσεων με Ευέλπιδες που χαρακτηρίστηκαν σαν σταγονίδια αλλά και άλλες περιπτώσεις που "χρωματίζουν" άτομα ελαφρά τη καρδία.  

Τουλάχιστον, κάποιος τους το οφείλει. Αυτός ο κάποιος ας είμαστε εμείς.