e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Δεν θέλει η βουλευτής της Ν.Δ. κυρία Έλενα Ράπτη σχόλια ή πρόκειται για κάτι άλλο;


Κάνοντας το γύρο της μπλογκόσφαιρας για ενημέρωση και ευρισκόμενοι στο Newsbeast.gr, έπεσε στην αντίληψή μας ένα παράδοξο γεγονός που μας προκάλεσε έκπληξη: Ενώ όλες οι αναρτήσεις διέθεταν σχόλια, μία συγκεκριμένη που αφορούσε τη βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Έλενα Ράπτη στερούνταν σχολίων παρά το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για ένα "καυτό" θέμα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει καταιγισμό αντιδράσεων. Αντίθετα, η μαθησιακή έφεση της βουλευτού μόνο κολακευτικά σχόλια θα μπορούσε να συγκεντρώσει.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια συμπεριφορά -όταν μάλιστα αφορά ένα πολιτικό πρόσωπο- προκαλεί το κοινό αίσθημα γιατί αποδιοργανώνει τον αναγνώστη ως προς τις προθέσεις μιας τέτοιας κίνησης. Είναι δηλαδή η κυρία Ράπτη που δεν επιθυμεί και/ή επιβάλει τη μη λήψη σχολιασμών; Είναι το blog που αυτόβουλα θέλει να προστατεύσει ένα πολιτικό πρόσωπο από τη λαϊκή κρίση και, εάν ναι, γιατί μόνο το συγκεκριμένο; Είναι ίσως κάτι άλλο που όμως οι υπεύθυνοι του Newsbeast θα όφειλαν να ενημερώσει το κοινό τους αφού -εξ’ ορισμού- τα blogs λειτουργούν με πιο δημοκρατικό τρόπο και όχι με αυτόν των κατευθυνόμενων Μ.Μ.Ε.; Το γεγονός πάντως είναι ότι αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό αφ΄ ενός βλάπτει το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο και αφ’ ετέρου προσθέτει ερωτηματικά ως προς την αξιοπιστία ορισμένων ιστολογίων και μπλογκανθρώπων.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε τις αντίστοιχες φωτογραφίες με τη σχετική επεξήγηση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναδούμε τέτοιους επιλεκτικούς χειρισμούς στο μέλλον.