e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Άραγε θα επανεκλεγούν όσοι παρακωλύουν το έργο της δικαιοσύνης ή το ρουσφετολόι θα θριαμβεύσει μαζί τους;


Οι τελευταίες ημέρες αναδύουν μια δυσοσμία που μόνο ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δεν αφήνει να διαφανεί.

Δύο έντιμοι εισαγγελείς ανακαλύπτουν παραπτώματα για το φούσκωμα του ελλείμματος και βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο σε ότι αφορά τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από το γεγονός που έφερε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής αβύσσου.

Και να! Ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης, ο πορτ παρόλ αλλά και πολλοί ακόμα υπουργοί και βουλευτές του κόμματος επιτίθενται ευθέως στους δικαστικούς λειτουργούς εκφοβίζοντας το σύστημα για να σταματήσει τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας, χρησιμοποιώντας μάλιστα αιχμηρές ή/και απαξιωτικές δηλώσεις του τύπου "μακελειό", "ανικανότητα", κλπ.

Όχι ότι θα συμβεί κάτι το συνταρακτικό αφού, ακόμα και να παραπεμφθεί ο σχετικός φάκελος στη Βουλή για διερεύνηση, δεν έχει συμβεί ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ να υποδειχτεί -έστω- η ενοχή κάποιου πολιτικού στο όποιο σκάνδαλο ή αδίκημα.  

Μη ξεχνάμε ότι μόλις προχτές 17-1-2012 απορρίφθηκε με πανηγυρικό τρόπο απ’ όλα τα κόμματα -ακόμα και αυτά που τάχα μου κόπτονται για την πολυπόθητη απονομή δικαιοσύνης- η αίτηση άρσης ασυλίας ορισμένων πολιτικών προσώπων.

Η απορία λοιπόν της ημέρας είναι το εάν τα άτομα που επεμβαίνουν με τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο στο έργο της δικαιοσύνης θα επανεκλεγούν την επόμενη φορά που θα βάλουν υποψηφιότητα, γιατί η εκλογή τους θα δείξει εάν ο Έλληνας μπορεί να απεμπλακεί επιτέλους από το επάρατο "ρουσφετολόι" που μας έφτασε μέχρι εδώ.  

Άραγε το πάθημα θα γίνει ποτέ μάθημα ώστε να πετάξουν μερικοί τα χρωματιστά πολιτικά γυαλιά τους για το καλό όλων; Άραγε μπορούν οι γνωστοί πολιτικοί φιλοτομαριστές να μη κοιτάξουν για μία φορά το προσωπικό και ωχαδερφικό τους όφελος και να τιμωρήσουν αυτούς που αθωώνουν οι κοινοβουλευτικοί συνάδελφοί τους; Άραγε έχει ο Έλληνας όραμα για μια ηθική και τίμια Ελλάδα ή θα συνεχίσει να συναθροίζεται στα πολιτικά γραφεία φιλώντας κατουρημένες ποδιές για μερικά ψίχουλα χάνοντας με αυτό το τρόπο την όποια αξιοπρέπεια του έχουν αφήσει ανέγγιχτη οι εκμεταλλευτές πάτρωνές του;

Κυριακή κοντή γιορτή… (Κυριακή; Λέμε τώρα…).