e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση από την ActionAid: Βραδιά Αλληλεγγύης για τις Γυναίκες του Κόσμου


Αν η φτώχεια είχε πρόσωπο, θα ήταν εκείνο μιας γυναίκας. Το γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα από το έργο μας, ότι τα πρώτα θύματα της απόλυτης φτώχειας, της βίας, του αναλφαβητισμού, είναι πάντα τα κορίτσια και οι γυναίκες. 

Το 70% του πληθυσμού που ζει σε συνθήκες έσχατης φτώχειας είναι γυναίκες. Γυναίκες τρέφουν τις οικογένειές τους, εκείνες καλλιεργούν το 80% των χωραφιών. Όμως, έχουν στην ιδιοκτησία τους μόλις το 1% της γης αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν τα δικαίωμα να κληρονομήσουν τίποτα από το βιός της οικογένειάς τους. Γυναίκες και κορίτσια είναι τα περισσότερα θύματα trafficking και κάθε μορφής βίας. Σημαίνουν όμως κάτι για εμάς αυτοί οι αριθμοί; 

Ανοίξτε τα μάτια και την καρδιά σας στις εκατομμύρια γυναίκες που περιμένουν τη βοήθειά σας. Η καθημερινότητα των γυναικών είναι σκληρή και άδικη. Θα παραμείνει έτσι αν δεν κάνουμε τώρα κάτι για να την αλλάξουμε.

Εμείς στην ActionAid γνωρίζουμε ότι η λύση για το πρόβλημα της φτώχειας βρίσκεται στα χέρια των γυναικών και των κοριτσιών και χρόνια τώρα παλεύουμε στο πλευρό τους.

Από τις 8 έως τις 15 Μαρτίου η ActionAid θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων όπου μπορούμε να συμμετέχουμε όλες και όλοι. Ξεκινώντας από τις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όπου σας καλούμε στην Βραδιά Αλληλεγγύης στις Γυναίκες του Κόσμου.

08/03 στις 19.30, Πολυχώρος Αθηναΐς. 

Η Δήμητρα Γαλάνη ερμηνεύει
η Λένα Διβάνη γράφει
η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας ταξιδεύει με το βιολί της
η Ξένια Καλογεροπούλου αφηγείται
η Βίκυ Φλέσσα μοιράζεται δημοσιογραφικές αλήθειες και
η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη μας υποδέχεται σε μια ξεχωριστή βραδιά αλληλεγγύης αφιερωμένη στις Γυναίκες όλου του Κόσμου.

Ερμηνεύουν, γράφουν, δημιουργούν μαζί μας και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας στις εκατομμύρια γυναίκες που παλεύουν για τη ζωή τους και για τη ζωή των παιδιών τους.

Ελάτε μαζί μας, στείλτε το δικό σας μήνυμα, καλέστε και τους φίλους σας για να κάνουμε τη φωνή μας δυνατότερη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ.
------------------------
RSVP: 04/03 στο 801 11 900 800
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.