e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τι ηλεκτρονικό "αλισβερίσι" γίνεται με τις διαφημίσεις "οικονομικού περιεχομένου";



Συγχωρέστε μου την άγνοια, αφού δεν ασχολούμαι με το σπορ, αλλά έχω μείνει πραγματικά άφωνος από το "διαφημιστικό παιχνίδι" που έχει στηθεί στην ηλεκτρονική ενημέρωση των blogs και των εφημερίδων. Με αυτό, επ’ ουδενί λόγω εννοώ τις όποιες "φυσιολογικού τύπου" διαφημίσεις χρησιμοποιεί ένα blog για τη επιβίωσή του. Αντίθετα, κριτικάρω αυτές που φαίνονται ύποπτες και εξωπραγματικές για τις μέρες που όλοι ζούμε στο δράμα του… μνημονίου. 

Δεν πάνε πολλές μέρες που γράψαμε ότι Ελληνική αγγλόφωνη εφημερίδα διαφήμιζε τρόπους εξαγωγής Ευρώ μέσω αγοράς εκτάσεων και ακινήτων στη Δανία.

Κάνοντας όμως το γύρο σε διάφορα ιστολόγια βρήκαμε και άλλα παρόμοια διαφημιστικά που προτρέπουν το άνοιγμα τραπεζικών offshore λογαριασμών. Αν ακολουθήσετε τη διεύθυνση που αναγράφεται στη πρώτη φωτογραφία χωρίς το /katathesis θα βγείτε στον ακόλουθη οθόνη που σας δίνει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.  


Σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ, κάτι που πολύ σωστά στηλιτεύεται από τα ηλεκτρονικά μέσα, φαίνεται ότι κάποιοι και για κάποιους λόγους που χρειάζονται εισαγγελική διερεύνηση ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για τη περαιτέρω βύθιση της χώρας στο οικονομικό χάος.

Και… αλίμονο, οι στηλιτεύοντες είτε -θέλουμε να πιστεύουμε- ακούσια ή εκούσια για το όποιο οικονομικό όφελος γίνονται θιασώτες της κίνησης αυτής που δεν συνάδει με τη φιλοσοφία αλλά και τη προσπάθεια των blogs για το καλύτερο αύριο της χώρας και του λαού της.