e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΜΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ; ΧΘΕΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Στο χθεσινό Αποκαλυπτικό Δελτίο του EXTRA 3 ανακοινώθηκε με περισσή έκπληξη ότι υπάλληλοι των γραφείων του ΕΟΤ του εξωτερικού δεν είχαν τα τυπικά προσόντα για τις θέσεις που κατείχαν. 
Σήμερα, αφού επιβεβαίωσαν την ορθότητα της πληροφορίας, επανέλαβαν την είδηση και το ότι δεν υπήρξε αντίδραση από τη Κυβέρνηση (και πως θα ήταν δυνατόν αφού τα στοιχεία δείχνουν αυτές τις προσλήψεις μεταξύ 1994-1998), γεγονός που έμεινε ουσιαστικά ασχολίαστο για το χρόνο των προσλήψεων.  
Μα που βρίσκετε το παράδοξο αγαπητοί κύριοι και κυρία; Είναι δυνατόν έγκριτοι δημοσιογράφοι με πολυετή πείρα στα "πράγματα" να μη κάνουν τον απλούστατο συνειρμό της τακτικής που ακολουθεί η εκάστοτε Κυβέρνηση; Και βεβαίως τα προσόντα γαστρεντερολόγου, δύτη κατάδυσης, σερβιτόρου, σχολής οικοκυρικών, κλπ. είναι ικανά για τη πλήρωση των θέσεων αυτών ή, αν θέλετε, της όποιας θέσης στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι κατέλαβαν κάποια θέση στον ΕΟΤ που, ναι μεν χρειάζεται να έχουν κάποιες γνώσεις για τη προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος δε αν δεν είναι 100% ικανοί αφού ο αντίκτυπος δεν θα είναι καταστροφικός. Γιατί, για καταστροφή πρόκειται όταν ένας αρχιτέκτονας γίνεται υπουργός υγείας, ή όταν ένας ιατρός λαμβάνει το χρίσμα του υπουργού δικαιοσύνης, και πάει λέγοντας. Εδώ δεν ενδιαφέρεται κανένας για αυτές τις νευραλγικές και υπεύθυνες θέσεις που αφορούν τη ζωή όλων μας και εσείς μας λέτε για τους υπαλλήλους του ΕΟΤ; Άρα, αναλογικά, γιατί ένας φιλόλογος να μη πάρει τη θέση στον ΕΟΤ όταν ενδέχεται να γνωρίζει και τη γλώσσα;
Είναι όμως και ο εντυπωσιασμός που πρέπει να βγει προς τα έξω μέσω του τηλεοπτικού γυαλιού… που προσβάλει βαθύτατα τη νοημοσύνη μας γιατί δεν ασχολείστε και ούτε αναφέρετε αν υπάρχει πρόβλημα όταν ένας γιατρός αναλαμβάνει το υπουργείο περιβάλλοντος (σημείωση: τα παραδείγματα είναι τυχαία αλλά όχι όμως άσχετα με τη πραγματικότητα).