e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Συγχαρητήρια περάσατε! 

Πηγή: NEWS 24|7


Περίπου 2.500 νέοι και νέες έλαβαν μήνυμα ότι έγιναν δεκτοί στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ, για να ανακαλύψουν λίγο αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος του κεντρικού υπολογιστή του ιδρύματος, που πήρε πρωτοβουλία να τους ειδοποιήσει


Μαρίνα Χατζηδημητρίου


Από ένα λάθος του υπολογιστή 2.500 αιτούντες του Πανεπιστημίου του Μίντλσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν επιστολές ότι έγιναν δεκτοί για να φοιτήσουν.

Ωστόσο, τους κόπηκαν τα πόδια όταν το πανεπιστήμιο τους έστειλε επιστολή διευκρινίζοντας ότι έγινε λάθος και το μήνυμα δεν ίσχυε.

Οι εν λόγω επιστολές στάλθηκαν μεταξύ 28 Ιουλίου και 5 Αυγούστου και εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι εκκρεμούν τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για να δουν ποιοι υποψήφιοι θα γίνουν δεκτοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς πριν κάτι μήνες το ίδιο συνέβη και στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον όπου υποψήφιοι που είχαν ήδη απορριφθεί έλαβαν νέες επιστολές που τους έλεγαν το ανάποδο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το λάθος δημιουργήθηκε εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που επιβράδυνε τις ταχυδρομικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία για να επικοινωνήσει με τους μαθητές κάνοντάς τα θάλασσα.

Μάλιστα, το περασμένο έτος υπολογίζεται ότι 28.000 μαθητές έλαβαν συγχαρητήριες επιστολές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ενώ προηγουμένως είχαν ειδοποιηθεί ότι δεν είχαν περάσει. Και αυτό γιατί ένας απρόσεκτος υπάλληλος έκανε λάθος και έστειλε τα χαρμόσυνα μαντάτα σε όλους τους 47.000 αιτούντες ενώ έπρεπε να στείλει μόνο 18.000 επιστολές.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο του Μιντλσεξ τονίζει ότι θα κρίνει τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά εκ νέου μόλις βγουν και τα γραπτά αποτελέσματα.