e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η υγεία είναι δικαίωμα

Λήφθηκε από την ΙΔΕΟΠΗΓΗ


Γράφει η Ιδεοπηγή 

Αν ρωτήσουμε 100 ανθρώπους αν η υγεία πρέπει να αποτελεί εμπόρευμα, θα πάρουμε 100 αρνητικές απαντήσεις.
Αν ρωτήσουμε αν η υγεία έγινε εμπόρευμα, πιθανό να πάρουμε 100 θετικές απαντήσεις.

Κατά καιρούς τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου και οι διεθνείς οργανισμοί υγείας, δημοσιεύουν μελέτες για τις επιπτώσεις των τροφίμων, στην υγεία του ανθρώπου. Μπορούμε να θυμηθούμε τις τρελές αγελάδες, την γρίπη των πουλερικών, τον ιό H1N1 της γρίπης των χοίρων, το ωφέλιμο της κατανάλωσης ελαιόλαδου και πολλά άλλα.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που κάποιες έρευνες έρχονται σε αντίθεση, με κάποιες προηγούμενες. Πολλές φορές οι μετρήσεις επικίνδυνων ουσιών στο νερό, στον αέρα, στη γη έχουν μεγάλες αποκλίσεις, και εξαρτώνται από το ποιος κάνει την έρευνα.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες δέχονται κατά παραγγελία, να πραγματοποιήσουν τις έρευνές τους και τα αποτελέσματα να παρουσιαστούν έτσι ώστε να ευνοούνται κάποιοι;
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε αλίμονό μας.

Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, υπάρχουν για να κατασκευάζουν φαρμακευτικές ουσίες για την καταπολέμηση των ασθενειών. Όντας όμως πολύ μεγάλες και πολυεθνικές, με τεράστια έξοδα στην έρευνα, χρειάζονται και τα ανάλογα κέρδη. Το κύκλωμα του φαρμάκου, χρειάζεται και την διασπορά του φόβου, για να αναγκάσει ακόμα και κυβερνήσεις να ξοδέψουν τεράστια ποσά, για την αγορά κάποιων σκευασμάτων, απαραίτητων για την αντιμετώπιση πανδημιών, που σκόπιμα διαρρέεται ότι υπάρχουν. Σ’ αυτό συμμετέχουν και τα ΜΜΕ, που με κραυγές αγωνίας, τρομοκρατούν τον κόσμο. Το πρόσφατο παράδειγμα του ιού H1N1 και οι καταγγελίες ότι, 6 μέλη της επιτροπής εξαπάτησαν τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, εξυπηρετώντας συμφέροντα ιδιωτικών κέντρων παραγωγής εμβολίων, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια στο να παραδεχτούμε, ότι γίνεται συμπαιγνία επιστημόνων και εταιριών.

Το ίδιο γίνεται και για τα τρόφιμα όπου ο ανταγωνισμός των εταιριών ακόμη και κρατών είναι μεγάλος και τα ποσά αμύθητα.  

Η μοναδική αντίδραση σ’ αυτά τα φαινόμενα είναι η αποφυγή του πανικού και το κούμπωμα σ’ αυτά που μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Δυστυχώς επιστήμονες και τεχνοκράτες βάλθηκαν να μας καταστρέψουν.