e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Saab: Πέντε νέα μοντέλα στα επόμενα τρία χρόνια


Η αντεπίθεση της ανεξάρτητης πλέον Saab έχει αρχίσει για τα καλά και οι Σουηδοί σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματά τους. Έτσι λοιπόν, μετά την πρόσφατη παρουσίαση του ολοκαίνουριου 9-5, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, στην παραγωγή θα μπει η station wagon έκδοση του μοντέλου το 2011. Την ίδια χρονιά θα γίνει η παρουσίαση και ενός εντελώς νέου αυτοκινήτου, του SUV 9-4Χ το οποίο θα κατασκευάζεται στο Μεξικό και θα αντικαταστήσει το 9-7Χ.
Το 2012 η Saab σχεδιάζει να παρουσιάσει το καινούριο 9-3, το οποίο αναμένεται να είναι το πιο εμπορικό μοντέλο της εταιρίας. Αυτό βεβαίως μέχρι το 2013, οπότε θα παρουσιαστεί το μικρότερο σύγχρονο Saab, το 9-2. Παράλληλα οι Σουηδοί έχουν δηλώσει ότι εξετάζουν και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ακόμη πιο μικρού αυτοκινήτου (9-1;), όμως ξεκαθαρίζουν ότι ακόμη δεν το έχουν εντάξει στα μελλοντικά τους σχέδια.
Η αισιοδοξία της νέας διοίκησης για το μέλλον της εταιρίας είναι διάχυτη και αυτό είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και στην πρόσφατη δημοσιογραφική παρουσίαση του 9-5. (http://www.protothema.gr/car-and-speed/news/article/?aid=72635)