e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος Πρόεδρος και Όργανα Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

Ο Αλέξης Λυκουργιώτης ορίσθηκε νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ύστερα από διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο διορισμός του προτεινόμενου από την Υπουργό Παιδείας Προέδρου έγινε με βάση το Ν.2817/2000 και όπως τροποποιήθηκε από το Ν.2986/2002. Ο Πρόεδρος ασκεί τη γενική εποπτεία και το συντονισμό των επιμέρους Συμβουλίων του ΕΣΥΠ. Η θητεία του είναι τριετής.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι «πρόκειται για έναν διακεκριμένο επιστήμονα ο οποίος έχει  βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Υπουργός σημείωσε ακόμη ότι «το ΕΣΥΠ, στο οποίο συμμετέχουν επίσης φορείς της Παιδείας, κοινωνικοί φορείς και διακεκριμένοι παιδαγωγοί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΥΠ, κ. Λυκουργιώτης, τόνισε: «Έχω πεισθεί ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία και οι συνθήκες είναι ώριμες γι αυτό.
Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό νομοθετικό κείμενο που να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν πτυχία με αντίκρισμα είναι να έχουμε σπουδές με ποιότητα».
Η Υπουργός ανακοίνωσε και τους Προέδρους των άλλων Οργάνων του ΕΣΥΠ:
Πρόεδρος ΣΑΠΕ:  Ανδρέας Λύτρας, Αντιπρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.
Πρόεδρος ΣΑΤΕ: Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου, Πρόεδρος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος  Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Πρόεδρος ΣΠΔΕΙωάννης  Καζάζης, Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
Επισυνάπτεται το σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Προέδρου του ΕΣΥΠ, κ. Λυκουργιώτη
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.