e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

HOT FM ΕΚΛΕΙΣΕ

Ο HOT FM 104.6 live μονο στο internet...
Έκλεισε με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο HOT FM, ο δεύτερος σταθμός σε ακροαματικότητα.Ο σταθμός “έχασε” στο δικαστήριο την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της ΕΕΤΤ και η επιτροπή προχώρησε στη διακοπή της λειτουργίας του από τα FM!Το πρόγραμμα του σταθμού , συμφερόντων Π. Κωστάκη, μεταδίδεται τώρα μόνο μέσω internet. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε μία αίτηση αναστολής που είχε ασκήσει η ιδιοκτησία τού Hot FM 104.6.Οι υπεύθυνοι του σταθμού (Όμιλου Κωστάκη) ζήτησαν να μην ισχύσει η απόφαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), απόφαση της 6ης Μαΐου 2010, που επέβαλλε τη διακοπή εκπομπής του «Hot FM 104,6» ώστε να αποκατασταθεί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά η απόφαση, η νομιμότητα. Και δη, αυθημερόν.

Φυσικά είχε προηγηθεί και το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) ως καθ' ύλην αρμόδιο, ανακαλώντας τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας του «Hot FM», ο οποίος τότε, καλοκαίρι του 2007, λειτουργούσε ως «Athens Shock Radio».Όχι πως ο «Hot FM 104,6» είναι ο μοναδικός ραδιοσταθμός στα FM χωρίς άδεια. Είναι και άλλοι, ακόμα και δημοτικοί, σε αυτό δεν υπάρχουν διαχωρισμοί...Ο «Athens Shock Radio» ήταν ένας ανυπόληπτος σταθμός, όπως θυμάμαι, που έπαιζε ως επί το πλείστον λαϊκά τραγούδια και οι ακροαματικότητές του ήταν στα τάρταρα. Οταν άλλαξε όμως όνομα και στιλ, τα πράγματα ζόρισαν και άρχισαν να αντιδρούν οι ανταγωνιστές του. Ιδίως οι ποπ σταθμοί. Γι΄αυτό και γίνεται θέμα. Αν ο «Hot FM» είχε ακροαματικότητα του 0,τόσο δεν θα ενδιαφερότανε κανένας για την ύπαρξή του. Παράνομη ή μη. Τώρα όμως είναι πολύ ψηλά και παίρνει μέρος της πίτας. Ψάχνονται οι ανταγωνιστές του.

Σκεφτείτε πως στο δικαστήριο άσκησαν παρέμβαση κατά του «Hot FM» οι ιδιοκτήτριες εταιρείες του «Radio Deejay 95,2» (Ομιλος Φιλιππόπουλου) και του «V FM 88,3» (Ομιλος Λυμπέρη), δύο ραδιοσταθμών δηλαδή που κινούνται στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος. Η ιδιοκτησία του «Hot FM 104,6», η εταιρεία, συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Yπενθυμίζω πως ο «Hot FM» ανήκει, ιδιοκτησιακά, στον Όμιλο Κωστάκη. Όπως και ο «Kiss 92,9» επίσης, ένας πολύ καλός και ζωντανός ραδιοσταθμός. Ε, δεν είναι όλα τα αδέλφια ίδια.


Πατήστε εδώ για το πρωτότυπο άρθρο