e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ NOVA


Το τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι συνδρομητές της NOVA ακυρώνουν τα συμβόλαιά τους. Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται χωρίς δραστικές περικοπές, μια από τις οποίες είναι η πολυτέλεια της δορυφορικής τηλεόρασης. Μέχρι εδώ, ουδέν το επιλήψιμο. Όμως υπάρχουν και αυτοί που ακυρώνουν τη συνδρομή τους ένεκα της τιμολογιακής πολιτικής του συνδρομητικού καναλιού. Πως είναι δυνατόν το ίδιο κανάλι να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε διαφορετικές τιμές; Πως είναι δυνατόν το πλήρες πακέτο να κοστίζει ακριβώς δύο φορές παραπάνω για τους Έλληνες συνδρομητές σε σχέση με τους αντίστοιχους Κύπριους;

Αν επισκεφτείτε τον Ελληνικό και τον Κυπριακό ιστότοπο της εταιρίας θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Οι Έλληνες συνδρομητές πληρώνουν 61.92 Ευρώ μηνιαίως ενώ για τους Κύπριους κοστίζει μόνο 33.17 Ευρώ ο μήνας.

Ποιος Κρατικός φορέας είναι άραγε υπεύθυνος για αυτά τα φαινόμενα; Ποιος θα προστατέψει επιτέλους τον Έλληνα πολίτη-καταναλωτή από αυτού του είδους τις αδικίες; Γιατί το ίδιο το συνδρομητικό κανάλι αρέσκεται στο να "παίζει μπάλα" εις βάρος των Ελλήνων πελατών του; Φαίνεται ότι θα πρέπει να ακυρώσουν όλοι οι Έλληνες συνδρομητές τα συμβόλαιά τους μήπως και ευαισθητοποιηθεί η NOVA και αλλάξει τακτική.

Αυτό πάντως που μένει, αφήνοντας τη πικρή γεύση της Ελληνικής πραγματικότητας, είναι ότι ο κάθε επιτήδειος μπορεί ελεύθερα να εκμεταλλεύεται με τον κάθε δυνατό τρόπο τον Έλληνα και πως δυστυχώς το Κράτος και οι μηχανισμοί του -που μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν- απουσιάζουν.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
--------------------------       
Ελληνικός ιστότοπος:
Κυπριακός ιστότοπος: