e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Aεροδρόμιο Καστελίου: Σε δύο μήνες η ανάδειξη της κατασκευάστριας εταιρείας

Καθυστερήσεις που δεν θα ξεπεράσουν τους δυο μήνες αναμένεται να υπάρξουν στην ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης λόγω τεχνικών ζητημάτων, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι το μόνο σημαντικό έργο υποδομής που αναμένεται να δημοπρατηθεί φέτος. Η αρχική προθεσμία για το άνοιγμα των προσφορών και την ανάδειξη του νικητή ήταν η 19η Οκτωβρίου.

«Το 19 Οκτωβρίου δεν βλέπω να το επιτυγχάνουμε», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών. «Υπήρχαν κάποια θέματα περιβαλλοντικά, κάποια θέματα με τα ραδιοβοηθήματα, που καθυστέρησαν λίγο, για να ενσωματωθούν».

Το στέλεχος δεν διευκρίνισε πότε θα αναδειχθεί ο νικητής, εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει εντός του έτους.

Συνολικά 13 ελληνικές και ξένες κατασκευαστικές έχουν παραλάβει τα τεύχη του διαγωνισμού, πρόσθεσε το στέλεχος, ενώ ενδιαφέρον για το έργο εξέφρασε και η κινεζική κυβέρνηση κατά την διάρκεια επίσημης διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο.

Η Ελλάκτωρ και η γαλλική Vinci έχουν ήδη πει ότι θα καταθέσουν από κοινού προσφορά για το έργο.

Το στέλεχος είπε, επίσης, ότι παραμένουν τα σχέδια για δημοπράτηση δύο ακόμη μεγάλων έργων, των αυτοκινητοδρόμων Αττικής, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ περίπου, και του άξονα Ελευσίνα-Θήβα, αξίας 500 εκατ. ευρώ, το 2011. 

Πατήστε εδώ για το πρωτότυπο άρθρο