e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων συναντήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη

Σε σύσκεψη στη Πάτρα με εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων της περιοχής συμμετείχε χθες η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.

Όπως τόνισε η υφυπουργός, η ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών και η θωράκιση της επαγγελματικής ισχύος των παραγωγών, θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τιμές ανταγωνιστικές και να εξαφανίσουν τις μεγάλες διαφορές τιμής από το χωράφι στο ράφι. Μάλιστα η Μιλένα Αποστολάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεων, προαναγγέλλοντας αλλαγές.

Συγκεκριμένα ανέφερε «ότι το σημερινό μοντέλο με τους 6500 συνεταιρισμούς και τις 154 ενώσεις είναι ένα μοντέλο που δεν αντιστοιχεί, ούτε στο μέγεθος της χώρας, ούτε στις ανάγκες της και πρέπει να υποκατασταθεί από υγιείς διάφανες και αποτελεσματικές δομές συνεταιριστικής οργάνωσης, που θα υποστηρίξουν τον αγρότη, την παραγωγή του και θα παίξουν ρόλο κλειδί στη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων».

Όσον αφορά στις ενισχύσεις των αγροτών, η υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «φέτος είναι η πρώτη φορά που ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει εγκαίρως στην καταβολή των ενιαίων ενισχύσεων των αγροτών». Όπως είπε η καταβολή του πρώτου μισού των ενισχύσεων θα γίνει εντός του Οκτωβρίου και το υπόλοιπο μισό μέχρι το Δεκέμβριο.

Στην συνέχεια η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ελληνική γεωργία και η παραγωγή, καθώς, όπως είπε, παρατηρείται μείωση στο αγροτικό εισόδημα και στην απασχόληση. Μάλιστα όπως τόνισε «την πτωτική τάση πρέπει να την σταματήσουμε άμεσα με πολιτικές». 

Πατήστε εδώ για το πρωτότυπο άρθρο