e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ζήτησε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για τους ανασφάλιστους έμμεσα ασφαλισμένους δικαιούχους του προνοιακού και διατροφικού επιδόματος

Η Ε.Σ.ΑμεΑ ζήτησε, με επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να χορηγηθεί εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους και στα ανασφάλιστα/έμμεσα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν το προνοιακό και διατροφικό επίδομα.

Η τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση, χωρίς όμως να αποκαθιστά πλήρως το απολεσθέν εισόδημα, μιας αδικίας που υπέστησαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων είναι και η πλειοψηφία των συνταξιούχων αναπηρίας, εξαιτίας των πρόσφατων επώδυνων οικονομικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση. Η λύση είναι μία, η απόδοση και πάλι της 13ης και 14ης σύνταξης και γι’αυτό άλλωστε η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει και στο ΣτΕ.


Η Ε.Σ.ΑμεΑ. επισημαίνει ότι στην ίδια δραματική οικονομική κατάσταση βρίσκονται αυτή την εποχή και οι ανασφάλιστοι και έμμεσα ασφαλισμένοι με αναπηρία στους οποίους χορηγείται το προνοιακό επίδομα καθώς και το διατροφικό επίδομα (νεφροπαθών τελικού σταδίου). Σε αυτούς τους συμπολίτες μας που προσπαθούν να καλύψουν μέσω των χαμηλών προνοιακών επιδομάτων τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από τις ανάγκες της αναπηρίας τους είναι επιτακτική η ανάγκη να χορηγηθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση και μάλιστα το ανώτατο ποσό των 300€.


Η Ε.Σ.ΑμεΑ. αναμένει την πρωτοβουλία των δύο Υπουργών για την οικονομική στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών αυτής της χώρας -
ΕΣΑμεΑ