e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η τρόικα στα νοσοκομεία

Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας οι ελεγκτές της τρόικας και στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ολοκληρώσουν τις τελικές εκθέσεις τους τις οποίες θα παραδώσουν στους επικεφαλής ελεγκτές, ενόψει της επίσκεψής τους στα μέσα Νοεμβρίου στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

Οι ελεγκτές της τρόικας επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά, τον Ευαγγελισμό, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» και εξετάζουν αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Στο μικροσκόπιο της τρόικα θα βρεθούν περίπου 30 νοσοκομεία του ΕΣΥ και θα ελεγχθούν κυρίως για τα έξοδα και τα έσοδα, την εγκατάσταση του διπλογραφικού συστήματος και τη μηχανοργάνωση των λογιστηρίων, των αποθηκών και των φαρμακείων.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν το υπουργείο Υγείας εκπρόσωποι της Eurostat, για να μελετήσουν τα στοιχεία για τα χρέη των νοσοκομείων ώστε να τα αντιπαραβάλλουν με εκείνα που έχουν στη διάθεσή τους από το υπουργείο Εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία.