e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο GOLDEN HALL - Εκδήλωση για τον Υποσιτισμό

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  «Η ζωή στο κόκκινο»
Ανακοίνωση - Μια ξεχωριστή ιστορία για τον υποσιτισμό αφηγούνται Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16 Οκτωβρίου) στους χώρους του GOLDEN HALL (Λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) από τις 11 έως τις 16 Οκτωβρίου. Η ιστορία της Μπουζουνέ και του μικρού αδερφού της Μαμούσε που είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά που κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη της επιβίωσης απέναντι στον υποσιτισμό, παρουσιάζει την προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την καταπολέμηση του προβλήματος σε πολλά προγράμματα τους σε όλο τον κόσμο.
«Ο υποσιτισμός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΓΧΣ στα προγράμματα που διατηρούν σήμερα σε πάνω από 65 χώρες σε όλες τον κόσμο απειλώντας κυρίως παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών», αναφέρει η Διευθύντρια Ανεύρεσης Πόρων των ΓΧΣ, Μαρία Νομικού συμπληρώνοντας «Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για την ανταπόκριση του GOLDEN HALL να φιλοξενήσει αυτή τη σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον υποσιτισμό περνώντας ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα στους επισκέπτες του. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή μας γιατί απλά η επιβίωση δεν πρέπει ν’ αποτελεί  για κανέναν πολυτέλεια». Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια έρχεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τους ΓΧΣ που συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στη σταθερή ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
Στόχος της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η οικονομική ενίσχυση των προσπαθειών των ΓΧΣ για την καταπολέμηση του υποσιτισμού που ευθύνεται για το θάνατο 5εκ. παιδιών κάθε χρόνο. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του βραβευμένου εμπορικού κέντρου GOLDEN HALL μπορούν να περιηγηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ισογείου, όπου ζωντανεύει η φωτογραφική ιστορία της Μπουζουνέ και προβάλλεται πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό γύρω από το θέμα του υποσιτισμού. Εκπρόσωποι των ΓΧΣ θα βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης καθημερινά 13.00-21.00 για να μοιραστούν με τους επισκέπτες του χώρου ιδέες και εντυπώσεις.
Επιπλέον, οι επισκέπτες του Golden Hall με κάθε αγορά τους από τα καφέ και τα εστιατόρια του κέντρου θα μπορούν να ενισχύσουν τα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσθέτοντας €1 στο λογαριασμό τους. Σας περιμένουμε όλους κοντά μας να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας ότι η επιβίωση δεν είναι πολυτέλεια - ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ