e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μετά τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, καταρρέει και το Κοινοβούλιο


Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι ο θεσμός της Δημοκρατίας έχει καταρρεύσει στη χώρα μας. Η έννοια της αρχαίας Ελληνικής Δημοκρατίας που έγινε σεβαστή από όλα πολιτικά σχήματα παγκοσμίως, ξεθώριασε στη χώρα που γεννήθηκε αφού σχεδόν όλα τα Δημοκρατικά δικαιώματα του λαού συνθλίβονται από δυνάμεις καταστολής και Κυβερνητικές αποφάσεις.

Ομοίως το Σύνταγμα της χώρας μας έχει καταλυθεί αφού, εκτός ελάχιστων "ειδικών -που συμφέρουν κάποιους- παραγράφων", δεν εφαρμόζεται με τρανταχτό παράδειγμα το θεμελιώδες άρθρο της ισότητας των πολιτών το οποίο ουδέποτε τηρήθηκε δίνοντας σημαντικό προβάδισμα σε "εκλεκτούς" πολίτες απέναντι στο… λαουτζίκο. Δυστυχώς, το πολυτιμότερο έγγραφο που καθορίζει τις ζωές μας έχει καταντήσει κουρελόχαρτο στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών που με τις νομοθετικές τους ρυθμίσεις δείχνουν ξεδιάντροπα το τι αυτοί πρεσβεύουν απέναντι στη "βίβλο της Δημοκρατίας" και τη Δημοκρατία την ίδια.  
      
Τώρα ήρθε και η κατάρρευση του Κοινοβουλίου. Τις προάλλες, η Υπουργός Παιδείας Κα Διαμαντοπούλου σε ένα παραλήρημα αρχομανίας μας θύμισε ότι αυτή είναι η Υπουργός ενώ ο απλός βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Κος Παφίλης δεν δικαιούται να μιλάει (YouTube video).
Νεότερο κρούσμα μεταξύ Κας Βάσως Παπανδρέου και Μανώλη Κεφαλογγιάνη όπου ξεστόμισαν βωμολοχίες του αισχίστου (εδώ) και που δικαίως κάνουν τα blogs να μιλάνε περί Κυνο-βουλίου.

Μετά από όλα αυτά, τι να περιμένει κανείς; Ότι ο Έλληνας θα καθίσει να υποστεί τον πολιτικό εμπαιγμό που οδήγησε στη κατάλυση ζωών και θεσμών; Από εδώ και μετά, οι όποιες αντιδράσεις πρέπει να θεωρούνται αναμενόμενες. Ως εδώ. Φτάνει πια.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;