e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τίτλος τιμής οι καταδίκες και οι αγωγές εναντίον όσων "αντιστέκονται" και "αντιδρούν"


Με αφορμή τη ποινή φυλάκισης με αναστολή που επιδίκασε το δικαστήριο στη Μαρίνα Δημητριάδου που είχε ρίξει ένα αυγό στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία ατόμων-πολιτών που "αντιδρούν" και "αντιστέκονται" με το δικό τους τρόπο.

Πλέον θα αποτελεί ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ η όποια καταδικαστική απόφαση που αφορά "τιμωρία" ύστερα από μηνύσεις πολιτικών προσώπων που δεν αντέχουν τη λαϊκή κριτική θεωρώντας εαυτούς υπεράνω όλων και πάντων.

Ομοίως, ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ θα είναι και οι όποιες αξιώσεις εκατομμυρίων που εγείρουν μέσω αγωγών τα όποια πολιτικά πρόσωπα που, δείχνοντας τον "δημοκρατικό" χαρακτήρα τους, προσπαθούν να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές και να εκφοβίσουν το λαό και τις αντιδράσεις του.

Όπως πρεσβεύει το blog μας, Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία (John Kenneth Galbraith, 1908-2006, Καναδός οικονομολόγος). Σύμφωνα λοιπόν με τον όποιο ορισμό της Δημοκρατίας, ο καθένας έχει το δικαίωμα γνώμης, αμφισβήτησης και αντίστασης. Η καταστολή των θεμελιωδών αυτών δικαιωμάτων δεν αρμόζει να παραγγέλλεται από πολιτικούς οι οποίοι για ψύλλου πήδημα σέρνουν στα δικαστήρια απλούς πολίτες ή τους ζητούν υπέρογκες αποζημιώσεις για δήθεν ηθικές βλάβες παραβλέποντας φυσικά τις βλάβες που οι ίδιοι προκαλούν και στο λαό αλλά και στο Έθνος με τα λόγια και τα έργα τους. Να υπενθυμίσω στους εύθικτους αυτούς Κυρίους τι είπε ο Αμερικανός ιστορικός Howard Zinn, 1922-2010, Το να διαμαρτύρεσαι πέρα από τα όρια του νόμου δεν είναι παρέκκλιση από τη δημοκρατία. είναι απόλυτα αναγκαίο γι’ αυτήν.

Δημοκρατία πάντως ΔΕΝ είναι η "τυφλή υπακοή στο κόμμα" λόγω φόβου διαγραφής που καμουφλάρεται πίσω από την τάχα μου Εθνική αναγκαιότητα δηλώνοντας πολιτική ανηθικότητα και αποτελώντας τη βάση της φυσικά επερχόμενης λαϊκής αντίδρασης.  
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;