e-NEWSandViews: An Editorial Post

An Editorial Post

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πληρωμένες δημοσκοπήσεις για κέρδος και αποπροσανατολισμό


Εδώ ο κόσμος χάνεται κυριολεκτικά και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων το χαβά τους κάνοντας γκάλοπ για το ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο, για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, για το αν θα γίνουν τώρα εκλογές και για λοιπά άλλα φαιδρά θέματα που έχουν ήδη απαξιωθεί στη συνείδηση του λαού.

Αν και τα αποτελέσματα "σηκώνουν" συζήτηση, κανείς δεν ψέγει τις εταιρίες που στο κάτω-κάτω τη δουλεία τους κάνουνε. Αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται έτσι γιατί κάποιος από μια εταιρία "Χ" αποφάσισε να μελετήσει τις πολιτικές τάσεις. Όχι βέβαια. Όλες οι δημοσκοπήσεις παραγγέλνονται από τις εφημερίδες και τα περιοδικά για να πουλήσουν φυλλάδες αλλά και από τα κόμματα για τους δικούς τους σκοπούς, με πρώτο απ’ όλους τον αποπροσανατολισμό της λαϊκής μάζας. Πως δηλαδή το κυβερνόν κόμμα θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει έστω και για λίγο την εξόντωσή του του; Μα φυσικά με μια δημοσκόπηση που θα έχει "γαργαλιστικά" ευρήματα. Πως η αντιπολίτευση θα πείσει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους της να "καταπιούν" το γεγονός ότι μόνο στα λόγια το κόμμα τους λέγεται αντιπολίτευση; Μα φυσικά με μια ωραιότατη δημοσκόπηση που θα τους δίνει "αέρα" νίκης και την ελπίδα ότι σύντομα οι "κουτάλες" θα αλλάξουν χέρια.   

Μα καλά. Ποιος ενδιαφέρεται σήμερα αν η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑ.ΣΟ.Κ; Ποιος νοιάζεται αν το άθροισμα όλων των αριστερών δυνάμεων δίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Ποιος χαίρεται που ο "κανένας" είναι ο αυριανός πρωθυπουργός δείχνοντας έτσι τη κατρακύλα του Ελληνικού πολιτικού συστήματος; Ποιος ενδιαφέρεται αν ο Βενιζέλος θα είναι ο αντικαταστάτης του Παπανδρέου τη στιγμή που αμφότεροι ανήκουν στο κλαμπ των δημίων του λαού;  Και άντε και υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας. Ποιος θεωρεί ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα με τη τρέχουσα ζοφερή διακυβέρνηση χωρίς την επιστράτευση των γνωστών ρουσφετιών; Και από την άλλη, ποιος σώφρων άνθρωπος πιστεύει ότι θέλει ο Σαμαράς να αναλάβει τη πρωθυπουργία και να μείνει με τη καυτή πατάτα στο χέρι; Απλά, αλισβερίσι να γίνεται αφού τα κόμματα δεν πληρώνουν ούτε σεντ από τη τσέπη τους αλλά χρησιμοποιούν τις κρατικές επιχορηγήσεις, δηλαδή με τα δικά μας ΠΑΛΙ χρήματα.

Τελικά η πολιτική νοοτροπία δεν λέει να αλλάξει σε αυτό το τόπο. Τα κόμματα και ο τύπος με πολιτική απόχρωση βρίσκουν πάντα τρόπους να εξαγριώνουν το λαό που αυτές τις ώρες ανεβαίνει το Γολγοθά του… κάτω μάλιστα από "ξένη" διακυβέρνηση η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει έστω και εάν επαληθευτούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;